Min sidste eksamen er printet og afleveret, og studiebøgerne er leveret tilbage til biblioteket. Nu kan jeg ikke gøre andet end at vente på ...

Sommerferielæsning

Min sidste eksamen er printet og afleveret, og studiebøgerne er leveret tilbage til biblioteket. Nu kan jeg ikke gøre andet end at vente på karaktererne og nyde min sommerferie. Det første jeg gør, når jeg kommer hjem, er at danne mig et overblik over, hvad jeg skal læse. Jeg stiller mig foran min bogreol og lader fingrene glide langs bøgernes rygge. Jeg gør det flere gange. Fra begge sider. Jeg nyder at mærke dem og se dem udstillet i bogreolen. På et tidspunkt stopper jeg. Jeg trækker en bog frem. Den må jeg genlæse. Jeg går ind til min computer og surfer rundt på nettet. Jeg kigger på bøger. Spændende bøger. Smukke bøger. Bøger man skal læse. Bøger jeg bare må eje. Jeg fylder indkøbskurven og tjekker ud. Nu er der ikke andet for end at vente på postbuddet, der ringer på døren og min kærestes velkendte blik der udtrykker: "Hvad har du nu købt?".

Sådan gør jeg hver sommer, når en eksamen er afleveret og et semester afsluttet. Så har jeg nemlig ikke længere dårlig samvittighed over at jeg "cheater" på min eksamensopgave ved at læse andre bøger. Jeg er fri, og jeg kan læse lige, hvad jeg har lyst til. Det gjorde jeg også denne sommer. 

Jeg valgte at genlæse "Persuasion" af Jane Austen, fordi det er en fantastisk bog. Den er så underspillet og ironisk, at jeg sidder med et væld af følelser i kroppen, hver gang jeg læser den. Desuden er den så smuk, når den står i bogreolen, og jeg kan ikke lade være med at blive draget af den. 

En anden bog, jeg har læst, er "Jordens søjler" af Ken Follett. Det er en klassiker, som jeg skulle finde tid til at læse, og som jeg har glædet mig meget til. Der kommer en anmeldelse af den i løbet af de næste par dage, så jeg venter med at sige mere om den.  

Til sidst blev jeg inspireret af Rikke til at læse "The Night Circus" af Erin Morgenstern. Hun har lavet en rigtig god anmeldelse af den, og jeg kan kun sige, at jeg er meget enig. Jeg synes også, "The Night Circus" er en fortryllende og smukt fortælling, som jeg har nydt at læse. 

Hvad har I læst i sommerferien?   
6 kommentarer:

 1. Tak for de søde ord om min anmeldelse og det fine link. Det varmer.

  'Persuasion' er min absolutte yndlingsbog, og 'the Night Circus' er noget af det finest deskriptive, jeg nogensinde har læst. Jeg elsker de to bøger så højt - og jeg er så enig med dine ord om dem.
  Jeg har selv læst en uoverskuelig stak af bøger. Ferien er den perfekt læsetid,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, din blog er så fin og god, og jeg glæder mig til at læse flere af de bøger, du anbefaler :)

   Slet
 2. Jeg vil rigtig gerne læse night circus - rart at høre endnu en, der synes om den :)
  Jeg har læst to King-bøger, tre danske bøger (som desværre alle har skuffet, æv), Kaptajn Corellis mandolin og så har jeg faktisk også læst Austen, for første gang. Det var dog Stolthed og fordom. Og så har jeg taget min lydbogsmødom ;) Jeg har haft travlt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. "The Night Circus" kan helt sikkert anbefales. Jeg synes, den er helt fantastisk :)

   Det lyder godt nok som om, du har haft rigtig travlt. Men det er dejligt, når man har tid til at få læst en masse gode bøger :)

   Hvordan var din oplevelse med lydbogen? Jeg har nemlig ikke prøvet det og er måske også en smule skeptisk omkring det, for jeg elsker at sidde med en trykt bog mellem hænderne.

   Slet
 3. Jeg har læst en del forskelligt i min ferie. Jeg har læst både lidt krimier, tøse-bøger, ungdomsbøger og erotik. En rigtig god blanding af forskellige genre, så jeg ikke er nået at blive træt af nogle af dem. Lige pt. læser jeg f.eks. både "Samme dag næste år" af David Nicholls og "Freddy & Monstrene" af Dennis Jürgensen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, du har nået at læse meget i ferien. Jeg synes også, det er rart at blande genrene lidt, så man ikke hele tiden læser det samme. Det kan man godt blive lidt træt af. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om "Samme dag næste år", for den er nemlig på min liste over bøger, jeg gerne vil læse :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.