Det ene bord efter det andet er fyldt med bøger i forskellige farver og størrelser. Jeg lader forsigtigt min hånd stryge bøgernes rygge o...

"Second hand"-bøger


Det ene bord efter det andet er fyldt med bøger i forskellige farver og størrelser. Jeg lader forsigtigt min hånd stryge bøgernes rygge og stopper op i ny og næ for at tage en bog frem. Jeg bladrer i den, vejer den mellem hænderne og beundrer dens yndige cover. 

I timevis går jeg rundt fra det ene bord til at det andet, stopper op og vender tilbage igen. Jeg vil så nødigt overse en vidunderlig bog. Endelig beslutter jeg mig. Jeg har tre smukke bøger mellem hænderne, som jeg betaler for, inden jeg finder vej tilbage til min lejlighed.  

I dag kom jeg tilfældigvis forbi en boghandler, der havde udsalg på "second hand"-bøger. Jeg gik rundt og så mig omkring, og inden jeg vidste af det, var tiden fløjet afsted. Med mig hjem fik jeg tre spændende bøger. 

Den lille slidte paperback indeholder Shakespeares "The Merchant of Venice". Den dufter vidunderligt af gammel bog, og så er den utrolig fin at have liggende i sin taske, så man kan tager den frem og læse i den, når man lige har lidt tid, der skal fordrives.

Den smukke røde bog indeholder digte af Nis Petersen. Jeg har længe overvejet at læse noget lyrik, så Nis Petersen var en oplagt mulighed. Dens cover er simpelthen så fint. Selvom det ligner en hardback, så er coveret bøjeligt. 

Den sidste bog, jeg købte, var "Mit eget eventyr - uden digtning" af H.C. Andersen. Jeg blev fuldstændig forelsket i den, så snart jeg så den, så jeg måtte bare have den med mig hjem.

Hvordan har I det med "second hand"-bøger? Kan I også glemme tid og sted, når i kigger på bøger? 

4 kommentarer:

 1. jeg absolut elsker det! Jeg skal altid hen og se på bøgerne når jeg kommer forbi en genbrugsbutik. Jeg har flere bøger af samme design som din H.C Andersen bog. Det er utroligt at man kan få så smukke bøger til få penge fordi de er brugte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan heller ikke lade være med at kigge ind, hvis jeg kommer forbi en butik med genbrugsbøger. Ud over at være billige er de også smukke, og der er noget personligt over dem. Jeg elsker det også! :)

   Slet
 2. Sikke skønne fund! Genbrugsbøger er simpelthen så fine, og de indeholder så mange historier. H. C. Andersen bogen er så fin i designet, og ligesom Anne har jeg også andre bøger i den udgave. Så yndigt.

  Dog har jeg lagt mærke til, at genbrugsbøger er noget jeg impulskøber oftere,jeg tager mig ikke ligeså god tid til at beslutte og overveje, som jeg gør ved de nye bøger, jeg bestiller hjem. Så det ender ofte med, de står ulæste på mine hylder :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også meget glad for dem.

   Det tror jeg, du har meget ret i. Denne gang kom jeg også helt tilfældigt fordi forretningen og havde derfor ikke gjort mig så mange tanker, inden jeg gik i gang med at shoppe. Det bliver spændende, om jeg får dem læst på et tidspunkt :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.