Jeg læser rigtig mange bøger og artikler i hverdagen, men det er ikke alt, der er fiktion. På mit studie læser jeg en del videnskabelige ...

Non-fiction


Jeg læser rigtig mange bøger og artikler i hverdagen, men det er ikke alt, der er fiktion. På mit studie læser jeg en del videnskabelige artikler, og da jeg havde undervisning (jeg skriver speciale nu), havde jeg som regel en eller flere "undervisningsbøger" tilknyttet hvert fag.

Men det er ikke kun på mit studie, jeg læser non-fiction. Jeg har altid været nysgerrig og interesseret i at lære nye ting eller blive klogere på et eller andet, så derfor læser jeg også om de ting, der fanger min interesse. 

Som eksempel er de tre bøger på billederne. Erving Goffman har jeg læst et par kapitler af i forbindelse med mit studie. Jeg fandt hans teori meget interessant, så jeg anskaffede mig efterfølgende hans bog. 

"Quiet" af Susan Cain har jeg ikke læst endnu, men den handler om det at være særligt sensitiv. Jeg har kun hørt godt om den, så jeg glæder mig virkelig til at få den læst. 

Den sidste bog handler om, hvordan sproget overordnet fungerer. Det har jeg læst en del om på min bachelor i lingvistik, men jeg nyder altid at læse nye bøger og teorier om emnet.    

Læse I også non-fiction?

6 kommentarer:

 1. Jeg vil så gerne læse mere nonfiction! Det er et af mine helt store læsemål for i år, og jeg har lidt Austen-forskning, en Dickens-biografi og lidt neuropsykologi stående, der venter på mig! Selvom jeg elsker fiktionens verden, holder jeg også af at få udvidet min viden om vores egentlige verden; og særligt historiske bøger om historiske skikkelser fanger min opmærksomhed.

  - I øvrigt er 'Quiet' fantastisk. Jeg var meget glad for at læse den i sin tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder virkelig også spændende, det du skal i gang med! Jeg håber, du vil fortælle lidt om din Austen-forskning på din blog, når du når dertil. Hun er nemlig en af mine yndlingsforfattere, og det kunne være fedt at blive inspireret :)

   Jeg har også hørt, den skulle være god, så jeg glæder mig meget til at læse den.

   Slet
 2. Ja, men ikke ofte nok. Jeg overvejer f.eks. at få læst nogle flere historiebøger (blandt andet i forbindelse med, at jeg i maj måned læser bøger om krig), men jeg tror først, jeg for alvor får gjort noget ved det til næste år. Måske skal det være et 2015-mål?

  Mvh.
  www.denlillebogblog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, du gerne vil. Historie er også en af mine store interesser. Ej, hvor spændende at du skal læse bøger om krig i maj måned. Det glæder jeg mig til at følge med i :)

   Slet
 3. Jeg vil også gerne læse mere non-fiction. Oftest læser jeg diverse feministiske tænkere, når jeg støder på nogle billige bøger. Eller queer-teori. Lige nu er jeg (lidt) i gang med A History of Sexuality af Foucault, men hurtigt går det nu ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også rigtig spændende. Jeg synes, Fourcault er meget interessant. Når jeg læser non-fiction går det heller ikke så hurtigt. Jeg kan godt lide at gå lidt fra og til læsningen, og jeg kan sagtens læse andre bøger imens.

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.