"Dont judge a book by its cover". I har sikkert hørt det før. Det har jeg i hvert fald. Mange gange. Men for at være helt ærlig, ...

Smukke bøger

"Dont judge a book by its cover". I har sikkert hørt det før. Det har jeg i hvert fald. Mange gange. Men for at være helt ærlig, så betyder det meget for mig, at bogen har et nogenlunde pænt cover. 

Til gengæld er jeg ikke svær at stille tilfreds, for i min optik er de fleste bøger pæne på den ene eller anden facon. De kan være slidte og rustikke. Deres forside kan være i de fineste pasteller. De kan være mørke og dystre. De kan være noget helt fjerde. 

Jeg elsker mine bøger, og jeg synes, de fleste af dem er helt vildt smukke. Men jeg har dog udvalgt fem bøger (er du gal, det var svært!), som er lidt smukkere end de andre. 

Det er "The Goldfinch", "Pinocchio", "Emma", "Jane Eyre" og "Tales of the Jazz Age". Nederst på siden kan I se en lille film, hvor jeg viser alle bøgerne frem. 

Elsker I også smukke bøger? Og har I også nogle favoritter? 

8 kommentarer:

 1. Nøj, hvor er Tales of the Jazz Age pæn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er virkelig pæn! Jeg er helt vild med den :)

   Slet
 2. Jeg er SÅ vild med dine Jane Eyre udgave - den har jeg bare savlet over lige siden jeg så den første gang. Jeg elsker virkelig smukke bøger - og jeg vil meget gerne betale lidt ekstra for at få den helt perfekte udgave af en bog, når nu jeg værdsætter bøger så meget som jeg gør det. Super fedt indlæg, og fin video ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg måtte også bare eje den, da jeg så den første gang! Det er sådan et smukt cover med fine tegninger i pæne farver.

   Jeg giver også gerne flere penge for den helt rigtige udgave. Nogle gange køber jeg sågar flere udgaver af samme bog, fordi hver udgave er pæn i sig selv. Det er jo bøger, man skal have med sig hele livet og læse i og kigge på mange gange, så for mig er det helt klart alle pengene værd :)

   Tak, det er jeg glad for at høre. Videoen var et lille eksperiment, men resultatet blev vidst okay til sidst :)

   Slet
 3. Så umådeligt smukke bøger! Og åh, jeg bliver NØDT til snart at eje "The Goldfinch"!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg virkelig godt forstå. Jeg glæder mig SÅ meget til at læse den og se, om den kan leve op til sit ry :)

   Slet
 4. Elsker også smukke bøger! Min farvorit er Alkymisten af Paulo Coelho, som virkelig har det smukkeste omslag. Jeg er så vild med det, at da jeg læste den, turde jeg næsten ikke åbne bogen helt op i frygt for at bøje eller krølle det flotte mønster :) Udover det flotte ydre er det også bare en fantastisk bog, som jeg kan takke M.Tora og Sort Tale, for at have fået øjnene op for!

  SvarSlet
 5. Uh, jeg kender også godt det der med at være bange for at skade bogen, når man åbner den.

  Jeg har faktisk aldrig læst Alkymisten, men det kan være, jeg skal få sat den må min TBR-liste :)

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.