"Life of Pi" af Yann Martel, 2/5 stjerner Åh altså, Life of Pi – hvor jeg skal begynde? Da jeg gik i gang med at læse bogen...

"Life of Pi" af Yann Martel

"Life of Pi" af Yann Martel, 2/5 stjerner

Åh altså, Life of Pi – hvor jeg skal begynde? Da jeg gik i gang med at læse bogen, var min nysgerrighed vakt. Hvem var denne besynderlige dreng, som voksede op i sin families zoologiske have i Indien? Hvordan overlever man 227 dage på havet i en lille redningsbåd med en fuldvoksen tiger som følgeskab?

Fortællingen fremstod umiddelbart spændende og mystisk. Og det var den. Jeg kan rigtig godt lide Martels karakterer, den gådefulde fortælling og refleksionen over religion. Men jeg kunne bare ikke lide at læse romanen. Jeg syntes, den var kedelig i længere perioder, og hver gang jeg tog mig sammen til at læse – for det krævede virkelig, at jeg tog mig sammen – mistede jeg interessen efter blot at have læst 2 sider.

Jeg var så tæt på at give op og lægge bogen fra mig flere gange, fordi det meste af min læsning handlede om at tælle sider og regne ud, hvornår jeg mon ville blive færdig med den. Det er sådan en skam, for jeg kan faktisk godt se fidusen med romanen. Jeg kan godt forstå, hvorfor folk elsker den, og hvorfor man har valgt at filmatisere den.

Men det hjælper bare ikke på det faktum, at jeg kæmpede så meget med lysten til at læse videre. Det kan godt være, jeg ville have nydt den mere, hvis jeg havde læst den på et tidspunkt, hvor min koncentration var knapt så flyvsk. Men hvis den ikke formår at fange og holde min opmærksomhed, så har den heller ikke levet op til det, jeg forventer af en god bog.

Jeg har haft det svært med Life of Pi, og det smerter mig da også, at jeg nødt til kun at give den 2 ud af 5 stjerner. Jeg kan ikke forsvare at give den flere stjerner, da jeg ikke brød mig om at læse den. Til gengæld skal den ikke kun have 1 stjerne, da persongalleriet og den mystiske fortælling er interessant og gennemtænkt.

Det er et par dage siden, jeg læste bogen færdig, og jeg havde egentlig ikke lyst til at gå i gang med en ny bog. Jeg var simpelthen bange for, at jeg ikke havde lyst til at læse, og at det var derfor, jeg havde svært ved at læse Life of Pi færdig. I går gik jeg så i gang med en ny bog, og jeg vendte side efter side og nød at læse. Så manglende læselyst kan altså ikke være forklaring på, hvorfor jeg ikke brød mig om Martels fortælling.

I går aftes så jeg filmatiseringen af Life of Pi for første gang. Jeg syntes, den til tider var lidt lang, men jeg holdt mere af at se filmen end at læse bogen. Så det kan godt tyde på, at jeg bare ikke bryder mig om Martels måde at skrive på. Den fanger mig åbenbart ikke nok.

Pyt. Jeg fik læst romanen, som desværre ikke levede op til mine forventninger. Og sådan er det jo nogle gange.


Har I læst Life of Pi, og kunne I lide den? 

14 kommentarer:

 1. Det virker lidt at vi havde lidt af den samme oplevelse med bogen. Jeg havde set filmen først og syntes den var helt fantastisk, så selvfølgelig tænkte jeg at bogen var bedre. Det synes jeg så ikke den var. Jeg synes hele delen hvor de var til havs var uendelig kedelig og langtrukken. Jeg syntes slet ikke det fungerede på skrift. Jeg var dog ellevild med første del af bogen, og kunne også godt lide den sidste del, så gav den stadig 4/5 (hvilket når jeg tænker tilbage ikke helt kan forstå - måske jeg skulle have givet den 3/5)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også mest begejstret for den første og den sidste del af bogen. Den midterste del fungerede slet ikke for mig. Men filmen var jeg ret vild med :-)

   Slet
 2. Jeg havde det på helt samme måde. Jeg tror, at det tog mig et halvt år at læse bogen med lange pauser. Og det er så mærkeligt, for den er jo i princippet vildt spændende? Det må være skrivestilen.

  Jeg så filmen bagefter, og den var jeg meget gladere for. Der var også nogle ting, der var gået min næse forbi i bogen - nok fordi jeg var så lang tid om at læse den - som jeg først fangede, da jeg så filmen. F.eks. at tigeren måske var et symbol på noget andet. Doi, jeg følte mig som en blank læser der. Men vælger at give bogen skylden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, det er skrivestilen, der gør, at jeg ikke bryder mig om bogen. Til gengæld er filmen noget så fin :-)

   Jeg kan godt forstå, du ikke lige fangede alle symbolerne i første omgang. Den er ret svær at finde rundt i :-)

   Slet
 3. Åh, jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om jeg skal læse denne eller ej ... Måske jeg skulle nappe filmen i stedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, det er jo også mange, som virkelig elsker den :-)

   Måske du skulle give bogen et forsøg først, og hvis du så går i stå, kan du ty til filmen i stedet?

   Slet
  2. Åh nej Gitte (bookworm), læs bogen først! Jeg synes den er SÅ fantastisk, og MEGET bedre end filmen :'D

   Slet
 4. Åh sikke en skam, at den skuffede sådan. Personligt nød jeg finurligheden i Martels skrivestil og plottwistet til sidst vandt mit hjerte for alvor. Men det er virkelig en smagssag – for Martel rabler meget. Det kan enten være charmerende eller trættende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er helt fantastisk, at den ramte plet hos dig. Det er en vidunderlig følelse :-)

   Det ville jeg ønske, den også havde gjort hos mig. Men den blev desværre for trættende i længden.

   Slet
 5. Jeg hørte den som lydbog, og den fangede mig virkelig. Måske er det en bog, som egner sig bedre til oplæsning end læsning? Jeg var i hvert fald svært begejstret mens jeg lyttede :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt, du havde en god oplevelse med den som lydbog :-)

   Det er svært at sige. Måske passede stilen bare ikke lige til min smag :-)

   Slet
 6. Åh, jeg elsker din udgave af bogen. Hvor er den fin! <3

  SvarSlet
 7. Spændende - og hvor er den bare fin i coveret. Og ja, så fik jeg altså lyst til saltfisk, mmh.

  - Anne

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.