"Det sidste brev fra din elsker" af Jojo Moyes, 4/5 stjerner Ellie arbejder som journalist på et dagblad og får til opgave ...

"Det sidste brev fra din elsker" af Jojo Moyes

"Det sidste brev fra din elsker" af Jojo Moyes, 4/5 stjerner

Ellie arbejder som journalist på et dagblad og får til opgave at skrive en artikel i forbindelse med redaktionens flytning til nye bygninger. For at få inspiration tager Ellie et smut ned i arkivet og leder i gamle mapper efter interessante historier. Hun falder over et kærlighedsbrev, som ser ud til at være havnet tilfældigt i en mappe med asbesttilfælde.

Brevet er skrevet fra en mand til en kvinde og er en opfordring til kvinden om at forlade ægtemanden til fordel for elskeren.

"... Jeg venter på perronen fra kvart i syv. Du skal vide, at du bærer mit hjerte og mit håb i dine hænder".

Umiddelbart er brevet ikke inspiration til en historie, men Ellie drages af dets kærlige indhold, som er skrevet så smukt. Det giver hende håb i hendes eget komplicerede kærlighedsliv, og hun er simpelthen nødt til at vide, om kvinden ender med at forlade sin mand for denne elsker. 

Da der hverken er angivet dato eller navne i brevet, er Ellie på rimelig bar bund. Heldigvis indvilliger arkivaren Rory i at hjælpe hende, og inden længe finder de frem til brevets modtager.


"Det sidste brev fra din elsker" indeholder to fortællinger. Den ene fortælling foregår i 2003 og er journalisten Ellies forsøg på at finde ud af, hvordan et tidligere kærlighedsforhold ender. Den anden fortælling foregår i 1960 og er netop den kærlighedsfortælling, Ellie leder efter. 

Jojo Moyes skifter fra fortælling til fortælling og formår på den måde at give læseren små ledetråde om og indblik i den kærlighedsfortælling, Ellie er så optaget af. Det er en god måde at inddrage læseren på, og jeg følte mig hele tiden underholdt.

Hvert kapitel indledes med et anonymt kærlighedsbrev, som er skænket til Jojo Moyes i forbindelse med romanen. Det er alle sammen "det sidste brev" til elskeren, og det er ret interessant at læse disse forskellige versioner af en afsked mellem to mennesker. Det er samtidig med til at understrege, at det er en kærlighedsfortælling, der er baseret på en brevudveksling mellem to elskende.   

Jojo Moyes har skrevet endnu en sød og gribende kærlighedsfortælling, som jeg virkelig nød at læse. Jeg blev grebet fra første side, og det var lige sådan en fortælling, jeg havde brug for, for at komme ud af min frustrerende læsetørke. 

6 kommentarer:

 1. Hvor er det en fin anmeldelse. Og jeg giver dig helt ret, det er så sød og gribende en kærlighedsfortælling ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er jeg glad for, du synes :)

   Den er nemlig rigtig sød og gribende. Jeg blev meget rørt af fortællingen.

   Slet
 2. Åh, jeg skal altså også snart ha' læst noget af Jojo Moyes! Dejligt hun kunne bringe dig ud af læsetørken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt også, du skal! Hun skriver nogle rigtig fine bøger :)

   Det var lige en bog som denne, jeg havde brug for.

   Slet
 3. Jeg elsker den bog. jeg kan huske, jeg læste den på en rigtig øv-dag, hvor jeg var syg og tung i hovedet, og den hjalp øjeblikkeligt. Den er så hjertevarm og fin, akkurat som du skriver i din skønne anmeldelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig rigtig fin, og den hjælper godt på humøret, hvis man har en rigtig træls dag :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.