Ida og Michella har endnu engang sat sig sammen og trukket en udfordring til #Sortsuperego. Udfordringen går ud på at anbefale en und...

Anbefal en undervurderet bog


Ida og Michella har endnu engang sat sig sammen og trukket en udfordring til #Sortsuperego. Udfordringen går ud på at anbefale en undervurderet bog, og jeg vil deltage ved at anbefale hele tre bøger, som efter min mening er ret undervurderede.

Først vil jeg anbefale min nye yndlingsbog "North and South" af Elizabeth Gaskell. Det er godt nok en klassiker, men jeg vil alligevel mene, at det er en undervurderet kærlighedsfortælling. Den er mindst lige så god som "Pride and Prejudice" men er langt fra lige så hypet.

Dernæst vil jeg igen (igen, igen) anbefale "The Golem and the Djinni" af Helene Wecker. Det er en smuk og magisk bog, som jeg holdt meget af at læse. Den har ikke fået særlig meget omtale, og jeg er heller ikke sikker på, at der er så mange, der kender til den.
   
Til sidst vil jeg anbefale endnu en undervurderet klassiker, nemlig "Northanger Abbey". Jeg genlæst den for nylig i forbindelse med min læseklub, og jeg blev endnu engang mindet om, hvor fin den er. Den er langt fra lige så kendt som Jane Austens "Pride and Prejudice", "Emma" og "Sense and Sensibility", og det er faktisk en skam. Den er nemlig rigtig morsom og et godt sted at starte, hvis man vil læse noget af Jane Austen.


Det var tre undervurderede bøger herfra. Jeg glæder mig til at følge med på #Sortsuperego og blive inspireret.   
15 kommentarer:

 1. Ih, hvor er det skønt med noget klassiskerinspiration! Og mega fedt, at du vil være med - tommel op :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er et vildt fedt koncept, I har lavet, så selvfølgelig vil jeg være med! :D

   Slet
 2. Så har jeg tilføjet The Golem and the Djinni til min læseliste :-)
  Og ja, Northanger Abbey er SKØN!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal glæde dig til at læse den :)

   Jeg synes i hvert fald, den er rigtig god!

   Slet
 3. Jeg har det så ambivalent med 'The Golem and the Djinni' og kan virkelig ikke finde ud af, om jeg skal læse den eller ej. Om den er for mig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man er til fantasy og kærlighedsfortællinger, så kan den helt klart anbefales :)

   Men den kan også meget andet end det. Den belyser blandt andet temaer som immigration, slaveri og kultursammenstød.

   Slet
 4. Hvor er det fed, at du gider at være med! :D Jeg har faktisk sat The Golem and the Djinni på min to-read liste efter du nævnte den i Rikkes anbefalingsvideo. Måske den ender i kurven en dag ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig ville jeg være med! :)

   Det er virkelig også en god fortælling. Jeg holder utrolig meget af den.

   Slet
 5. Hvordan er Northanger Abbey og North & South undervurderede? Førstnævnte har 152.058 ratings , mens North & South har 57.619 i skrivende stund. Det kan godt være, det ikke er de mest læste klassikere, men der er immervæk en jævnt stor del, der har læst dem. Og nu er de tal kun fra goodreads, der er jo massevis af folk der ikke er derinde. Til sammenligning har Oliver Twist 159.479 ratings, så den er vel også undervurderet?. Så er alle bøger jo næsten undervurderede.. Kunne godt tænke mig din definition.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare for at vi alle lige er med - det jeg er ude efter, er skam bare din definition :)

   Slet
  2. Som jeg også selv er inde på, så er "North and South" en klassiker, og man kan derfor diskutere, om den er undervurderet. Når jeg tænker på den som undervurderet, så er det i forhold til andre klassiske kærlighedsfortællinger som f.eks. "Pride and Prejudice" og "The Great Gatsby". Her tænker jeg også i forhold til, hvilke klassiske kærlighedsfortællinger vi danske bloggere læser.

   "Northanger Abbey" er, ifølge mig, undervurderet i forhold til Jane Austens andre romaner. Når man taler om Jane Austens fortællinger, er det ofte "Pride and Prejudice", "Emma" og "Sense and Sensibility", man tænker på. "Northanger Abbey" er langt fra lige så populær - på trods af at den er lige så god - og derfor synes jeg, den er undervurderet.

   Giver det mening? :)

   Slet
  3. Ja :) Tak! :)

   De fleste kender nok også kun Nord og Syd som tv serie, vil jeg tro :)

   Slet
  4. Det var godt :)

   Det tror jeg, du har helt ret i :)

   Slet
  5. Men den tv-serie folk kender er ofte den af John Jakes siger min erfaring :) De bliver alt for ofte sammenblandet, desværre.

   Slet
 6. Jeg er fuldstændig enig med dine anbefalinger; Northanger Abbey ER undervurderet, også af forskere som alt for ofte betegner den som værende 'mindre værd' end Austens senere værker. Og det er sådan en skam!

  North and South er grusomt undervurderet og Gaskells andre bøger får også ufatteligt lidt opmærksomhed. Æv.

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.