Jeg har læst alle tre bind af "Ringenes Herre" og set filmene, og har altid været bidt af universet. Alligevel har jeg aldrig fået...

"Hobbitten" af J.R.R. Tolkien

Jeg har læst alle tre bind af "Ringenes Herre" og set filmene, og har altid været bidt af universet. Alligevel har jeg aldrig fået læst "Hobbitten". Sidste vinter så jeg den første Hobbitten-film i biografen og besluttede mig for, at jeg bare måtte få  læst bogen. Det gjorde jeg så her for et par uger siden.

"Hobbitten" handler om Bilbo Sækker, der lever et stille og roligt liv i sit lille hobithul. En dag får han besøg af troldmanden Gandalf og tretten dværge. De vil gerne have Bilbo med på deres færd for at tilbageerobre deres forfædres skatte, som bevogtes af dragen Smaug. Det bliver et hæsblæsende eventyr, som forandrer Bilbos liv for altid. 

Jeg lånte bogen på biblioteket, og jeg har mange gange, mens jeg læste i den, stoppet op og duftet til den. Den dufter af en rigtig gammel bog, og det er jeg helt vild med. Men jeg har besluttet mig for, at jeg vil have fat i mit eget eksemplar, for den er uden tvivl en af mine nye yndlingsbøger. 

Er der nogen af jer, der har et bud på, hvor jeg kan finde en rigtig fin udgave af den? Den må meget gerne være i hardback og på engelsk.

   


  


2 kommentarer:

  1. Jeg elsker virkelig 'Hobitten' - og det er lidt pudsigt, for jeg bryder mig ellers ikke rigtig om 'Ringenes Herre'-triologien ellers. Jeg synes bare tonen og stemningen i 'Hobitten' er så fantastisk.

    Min yndlingsudgave må afgjort være jubilæumsudgaven i hardback. Forsiden er designet ud fra Tolkiens egne originale tegninger (tror jeg nok), og den er så stemningsfuld og fin. Jeg opsporede den her; http://www.bookdepository.co.uk/Hobbit-70th-Anniversary-Edition-Tolkien/9780261103283

    SvarSlet
  2. Sikke en fin udgave. Jeg er helt vild med tegningerne på coveret. Det er ikke usandsynligt, den skal hjem og stå på min bogreol.

    SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.