"The Golem and the Djinni" af Helene Wecker, 5/5 stjerner  Jeg har netop vendt de sidste sider af Helene Weckers debutroman &...

"The Golem and the Djinni" af Helene Wecker

"The Golem and the Djinni" af Helene Wecker, 5/5 stjerner 

Jeg har netop vendt de sidste sider af Helene Weckers debutroman "The Golem and the Djinni", og jeg sidder allerede tilbage med en følelse af savn. Jeg er slet ikke klart til at slippe Chava (Golem) og Ahmad (Djinni).

Chava er en golem i kvindeskikkel. Et særligt væsen støbt af ler, som er sat i verden for at adlyde sin herre. Hun er fysisk stærk, underdanig og pligtopfyldende, men samtidig har hendes skaber gjort hende nysgerrig og intelligent. 

På deres rejse til New York dør Chavas herre, så Chava ankommer til en fremmed storby helt alene. Hun kan høre alle menneskers ønsker og drømme, og uden nogen herre kan hun ikke koncentrere tankerne til én person. Midt i fortvivlelse og frustration møder hun en gammel rabbi, som tager hende under hans vinger og lærer hende at begå sig i byen.

Et andet sted i New York modtager tinsmeden Arbeely en gammel flaske. I sit forsøg på at reparere den kommer en Djinni ud af flasken. Ahmad, som Arbeely navngiver ham, har været fanget i over tusind år, men han kan ikke selv huske, hvordan det er sket. Arbeerly lover at holde på hans hemmelighed og ansætter ham til at arbejde i smedjen. 

En dag støder de to væsner på hinanden, og det kommer til at forandre deres tilværelse, løsne op i skjule mysterier og sætte dem begge i fare.

"You are not human. You are made of earth". 
"And you are made of fire".

Helene Weckers roman er fyldt med magi og gamle mysterier, og så skildrer den jagten på drømmen i 1890'ernes New York. Spændingsniveauet er højt, men samtidig er der tid til at dvæle ved yndige detaljer og fine beskrivelser. 

"The Golem and the Djinni" er en smukt skrevet roman, som fortjener alle 5/5 stjerner. 

6 kommentarer:

 1. Åh, det lyder som en rigtig page turner! Den er straks tilføjet til min to-be-bought-liste efter din finde anmeldelse. :)

  SvarSlet
 2. Jeg har længe gået og overvejet, om denne bog skal blive en del af min bogsamling, så jeg er rigtig glad for, at du var så vild med den :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan helt klart anbefales. Jeg er meget begejstret for den :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.