"The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship og Her Own Making" af Catherynne M. Valente 4/5 stjerner Da jeg tog dette...

"The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making" af Catherynne M. Valente

"The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship og Her Own Making" af Catherynne M. Valente 4/5 stjerner

Da jeg tog dette smukke eventyr mellem hænderne og begyndte at vende siderne, mindede det mig først om "Peter Pan" og "Alice i Eventyrland" - og så alligevel slet ikke. For fortællingen er spækket med humor, og den har en vidunderlig fortællerstemme, som gør den helt unik.

Eventyret handler om den 12-årige pige September, som inviteres til Eventyrland af Green Wind. September er ikke længe om at takke ja til at tage af sted, for hun føler sig alene og efterladt, da hendes far er i draget i krig, og hendes mor konstant arbejder. 

Men den onde Marquess har taget magien fra Eventyrland, så det er et helt andet land  - end det fra eventyrbøgerne - September møder, da hun endelig kommer frem. Det bliver Septembers opgave at bringe orden i Eventyrland. 

På sin mision møder September dragen A-Through-L, hvis far er et bibliotek, og drengen Saturday, og sammen gennemgår de et væld af prøvelser for at genskabe det eventyrland, de engang kendte. 

"The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making" er en sjov og hyggelig fortælling, som er skrevet i et smukt sprog. Den indeholder små anekdoter og søde forklaringer, som jeg elsker.

"Stories have a way of changing faces. They are unruly things, undiciplined, given to deliquency and the throwing of erasers. This is why we must close them up into thick, solid books, so they cannot get out and cause trouble".  

Jeg greb mig selv i at sidde og smile for mig selv flere gange, mens jeg læste den, for den er simpelthen så yndig. Den får ikke alle fem stjerner, for nogle gange tabte jeg tråden i den til tider lidt skøre fortælling. Ikke desto mindre elskede jeg at læse den, og det smukke sprog tryllebandt mig alligevel det meste af tiden.    

4 kommentarer:

 1. Åh hvor er jeg glad for, at den magiske fortælling bragte dig glæde! Det er et sandt ordvivar, en jubeltur gennem en livlig eventyrverden, og jeg knuselsker det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var virkelig glad for at læse den! Den er smuk og unik :)

   Slet
 2. Ih jeg får lyst til at læse den hver gang jeg ser en anmeldelse :D Aldeles godt skrevet, Louise - og fine billeder! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Gitte! :)

   Jeg kan helt klart anbefale den - den er så hyggelig :D

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.