Jeg køber forholdsvis mange bøger hver måned. Ikke fordi jeg mangler læsestof, men fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Der er så man...

Hvor jeg køber mine bøger


Jeg køber forholdsvis mange bøger hver måned. Ikke fordi jeg mangler læsestof, men fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Der er så mange spændende og smukke bøger derude, og jeg vil gerne eje dem alle sammen.

Hvor jeg køber mine bøger afhænger af, hvor jeg kan få den udgave, jeg gerne vil have, og hvor jeg kan få den billigst. Oftest køber jeg bøger på Amazon, men de har i starten af marts ændret deres fragtmuligheder, sådan at man ikke længere kan få gratis levering til Danmark. Det var ellers en af grundene til, at jeg handlede hos dem. 

Er der en bog, jeg ikke kan finde på Amazon, kan jeg som regel finde den på The Book Depository. Her er der gratis fragt, men det tager noget længere tid at få leveret bøgerne, og de passer heller ikke alt for godt på dem. Derfor vil jeg helst have bøgerne leveret fra Amazon - så må jeg betale lidt ekstra for det.

Skal jeg have fat i en dansk bog, finder jeg den som regel på Saxo. Ellers kigger jeg også efter den i Bog & Idé eller hos andre bogforhandlere. Jeg kan godt lide bare at gå rundt og kigge i Bog & Idé og blive inspireret, og når der er udsalg, bliver jeg ofte revet med. Det er som regel også her, jeg køber bøger til andre, for så er det lidt nemmere at få dem byttet igen, hvis det viser sig at være et fejlkøb.

Til sidst kan jeg også rigtig godt lide at kigge efter bøger i genbrugsforretninger eller på loppemarkeder. Der gemmer sig som regel nogle rigtig fine skatte.  

Hvor køber I jeres bøger? Hvad er vigtigt for jer, når I køber bøger? Pris? Fragt? Hyggen? Eller noget helt fjerde?  

15 kommentarer:

 1. Jeg elsker at gå på loppemarkedsjagt efter de bøger som forlængst er udgået fra forlagene eller en ny Harry Potter bog! ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan man virkelig også finde nogle fine bøger :)

   Slet
 2. Jeg er også storforbruger af Amazon, men det er ærgerligt det med fragten. Jeg har også haft held med at finde bøger på betterworldbooks.com, som også tager lidt længere tid. Jeg går også tit i genbrugsbutikker og glæder mig til at storshoppe bøger på mandag inde i byen, når min yndlingsboghandel med brugte bøger sætter dem ned til 5 kroner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. betterworldbooks.com kender jeg ikke - det må jeg hellere se nærmere på. Åh, bøger til 5 kroner lyder næsten for godt til at være sandt. Det kan jeg godt forstå, du glæder dig til :)

   Slet
 3. Jeg blev for nyligt introduceret for The Book Depository. Det har været en dyr, men fantastisk fornøjelse. Men ellers er jeg til Arnold Busk eller Saxo.

  Tror måske jeg skal til at jage brugte bøger. Har i nogen anbefalinger til hvor jeg skal starte? Gode butikker eller loppemarkeder? Måske noget helt tredje?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu ved jeg ikke, hvor du bor henne af i landet, men det kan være en god idé at gå ned i din by og lede efter genbrugsbutikker. Ellers kan du også undersøge, om dit lokale bibliotek holder bogsalg - der kan man finde mange fine bøger. Til sidst kan du også holde øje med, om der skulle være et loppemarked i nærheden :)

   Slet
 4. Jeg har købt en del via Amazon og Bookdepository, men nu hvor Amazon har ændret deres fragtregler, er jeg i gang med at undersøge alternativer. Jeg køber sjældent i de danske butikker, men denne weekend har Saxo rabat på både fragt og indkøb, så jeg overvejer et par køb lige pt... :-)

  God weekend!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er meget ærgerligt, at de har ændret fragten. Men der er heldigvis også andre alternativer :)
   Øv, jeg nåede ikke at kigge efter bøger på Saxo i weekenden. Ellers tak for tippet.

   Jeg håber, du havde en god weekend :D

   Slet
 5. Bøgerne fra Alma-forlaget er simpelthen så smukke! Jeg har selv et par fra dem, og jeg knuselsker dem sådan! Jeg køber mine bøger på Amazon, men nu hvor deres levering er lavet om (mere om det senere på min blog) har jeg fundet en anden løsning, så jeg forsat kan købe hos dem, selvom det ikke bliver det samme igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også bare bøgerne fra Alma-forlaget. De er simpelthen så fine!
   Det glæder jeg mig til at læse om på din blog :)

   Slet
 6. Jeg er så ked af Amazons ændrede fragt. Det skærer i mit hjerte; netop fordi hurtig (og sikker) levering altså er en vigtig ting for mig, og gør det umuligt at købe stort ind hos TBD. Derfor er jeg nået frem til, jeg nok stadig vil købe hos Amazon og betale fragten. For nylig købte jeg 9 bøger, og fragten blev £10, hvilket jo slet ikke er urimeligt sammenlignet med danske priser. Det er dog problematisk, når man er vant til noget andet..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig ærgerligt. Jeg tror dog også, jeg fortsat vil handle hos Amazon, men det bliver bare knapt så ofte som nu. Jeg må vente, til jeg kan få en stor mængde bøger hjem i en handel. Så kan det lidt bedre betale sig :)

   Slet
 7. På første billede, hvad forlad er den Jane Austin Emma bog fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er fra forlaget Penguin og kan købes lige her :)
   http://www.saxo.com/dk/emma_jane-austen_paperback_9780143106463

   Slet
 8. Hvor er jeg glad for at je gikek er alenen om at købe mange bøger! Lige som dig handler jeg meget på nettet. Jeg bruger mest Saxo eller The Book Depository (TBD) når jeg køber engelske bøger og Arnold Busck eller Bog & Idé når jeg handler danske bøger, hvilket ikke er så tit, da danske bøger koster det hvide ud af øjnene i forhold til de engelske. Jeg kan rigtig godt lide, at de på TBD har alle data på bøgerne tilgængelige, så man kan tjekke om det er en elendig lille pocket udgave eller en fin hæftet udgave.

  Rigtig fin og spændende blog du har.

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.