"Sandheden om Harry Quebert-sagen" af Joël Dicker, 5/5 stjerner Anmeldereksempler af forlaget Rosinante For 33 år siden fo...

"Sandheden om Harry Quebert-sagen" af Joël Dicker

"Sandheden om Harry Quebert-sagen" af Joël Dicker, 5/5 stjerner
Anmeldereksempler af forlaget Rosinante

For 33 år siden forsvandt den 15-årige pige Nola Kellergan fra den lille amerikanske by Aurora. Hun havde dengang indledt et hemmeligt forhold til den noget ældre forfatter Harry Quebert.

- Marcus, ved du hvornår man virkelig forstår hvor højt man elsker nogen?
- Nej?
- Når man mister hende.

Under efterforskningen undgår Harry Quebert politiets søgelys, men da man 33 år senere finder liget af Nola i Harrys baghave, kastes der nyt lys over sagen.  


Marcus Goldman har udgivet sin første roman og har opnået stor succes. Han har underskrevet en kontrakt med et af New Yorks førende forlag og har forpligtiget sig til at skrive endnu fem romaner. Det viser sig dog at blive svært for den unge forfatter, eftersom han rammes af den frygtede forfattersyge - skriveblokade.

Goldman opsøger sin gamle ven og læremester Harry Quebert for at få vejledning og inspiration i hans idylliske hus ved kysten i Aurora.

Men inden længe dukker mystiske sager op til overfladen. Goldman befinder sig midt i en efterforskning, mens deadline for den næste roman kommer skræmmende tæt på.


"Sandheden om Harry Quebert-sagen" er en utrolig velskrevet roman, og Joël Dicker formår at skabe spænding, der strækker sig til allersidste side. Han præsenter et imponerende persongalleri med troværdige karakterer, som alle spiller en vigtig rolle i sagens forløb.

Joël Dicker leger med kapitelinddelingen og danner en kreativ opbygning - dog uden at miste den røde tråd. Enderne flettes sammen til sidst, og de gyldne råd fra Harry Quebert, som indleder hvert kapitel, giver mening og danner rammen om fortællingen.

- Harry, hvis kun én af dine læresætninger kunne blive stående, hvilken skulle det så være?
- Det må du svare på.
- Jeg ville vælge 'Vigtigheden af at kunne falde'.
- Jeg er helt enig. Livet er én lang nedtur, Marcus. Det vigtigste er at kunne falde.  


Jeg elskede at læse "Sandheden om Harry Quebert-sagen". Den var både spændende og kreativ, og jeg sad efterfølgende med en følelse af, at Joël Dicker havde rørt noget i mig. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg læser noget af den talentfulde debutforfatter.  

Selvom jeg i øjeblikket føler mig lidt som Etta Cameron, der smider om sig med 5-taller, så skal "Sandheden om Harry Quebert-sagen" ikke snydes for sit fuldt fortjente 5-tal. Det må ganske enkelt hænge sammen med, at jeg er rigtig god til at vælge nogle helt vidunderlige fortællinger. 


2 kommentarer:

 1. Skøn anmeldelse! Bogen står og hygger sig i min bogreol, og nu vil jeg glæde mig endnu mere til at læse den :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)

   Det skal du også gøre - den er virkelig god!

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.