"The Princess Bride" af William Goldman, 4/5 stjerner "The Princess Bride" indeholder to fortællinger. Den ene f...

"The Princess Bride" af William Goldman

 "The Princess Bride" af William Goldman, 4/5 stjerner

"The Princess Bride" indeholder to fortællinger. Den ene fortælling er eventyret om Buttercup og Westley, altså selve fortællingen "The Princess Bride":

Den unge og smukke pige Buttercup lever et stille og fredsommeligt liv på landet med sin familie. Hun elsker at hundse rundt med Westley, som arbejder hos familien. Han svarer altid "as you wish" til Buttercups ordrer, og inden længe går det op for Buttercup, at det, Westley i virkeligheden siger, er, at han elsker hende.  

Buttercup og Westley erklærer deres kærligheden til hinanden, og Westley drager ud for at tjene en formue, så de engang kan gifte sig. På en rejse over havet bliver Westleys skib dog kapret af den frygtede pirat Roberts, som har ry for at dræbe alle ombord.
Buttercup bliver ulykkelig over nyheden og sværger, at hun aldrig vil elske nogen anden. 

I mellemtiden leder prinsen Humperdinck efter en brud. Kærlighed betyder ikke noget for den ambitiøse prins, så da han ser den yndige Buttercup bejler han til hende, på trods af hendes forsikringer om, at hun aldrig vil komme til at elske ham.   

Inden brylluppet kidnappes Buttercup af tre lovløse mænd. Kidnapperne bliver forfulgt af en mørktklædt, maskeret mand, og inden længe indledes en længere færd i forsøget på at holde på prinsessen. 


Den anden fortælling handler om en mand, som er yderst fascineret af eventyret "The Princess Bride. Det skal forestille at være forfatteren selv - William Goldman - der er fortælleren. Goldman har fået læst "The Princess Bride" af sin far mange gange i løbet af sin barndom, og han er fuldstændig forelsket i eventyret.

“This is my favorite book in all the world, though I have never read it.”

Goldman forsøger så at fortælle eventyret og kommer sideløbende med kommentarer om sine egne oplevelser med at læse det.
Det giver en vildt god effekt, og jeg var meget fascineret af den måde at bygge romanen op på. 

Dog blev jeg en lille smule irriteret nogle gange, fordi jeg følte, at William Goldman var lidt for ivrig efter at fortælle mig, hvad jeg skulle synes om eventyret, og hvordan jeg skulle opfatte bestemte passager. Det er kun en lille kritik, for overordnet set var jeg utrolig glad for at læse eventyret. Det er en sød fortælling, og hele idéen med metafiktion er kreativ og ret sej.


Jeg kan klart anbefale jer at læse den. 
(yndigt mønster på coveret)


6 kommentarer:

 1. Godt du kunne lide den. Jeg knuselsker den nemlig selv.

  SvarSlet
 2. Hvor jeg glad for, at du kunne lide den! Den er ren hurlumhej og vidunderfjolleri. Jeg elsker den, og dens struktur er så fascinerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig meget fascinerende. Og så er den samtidig vildt hyggelig :)

   Slet
 3. Sikke en fin blog! Jeg bognørder den også, så det er sjovt at finde inspiration hos dig,
  /Joy fra http://totusindogteenage.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.