For et par uger siden opdagede jeg, at min kæreste havde Philip Pullmans "His Dark Materials" liggende. Jeg har faktisk aldrig læs...

"Det gyldne kompas" af Philip Pullman

For et par uger siden opdagede jeg, at min kæreste havde Philip Pullmans "His Dark Materials" liggende. Jeg har faktisk aldrig læst bøgerne, men jeg har set filmatiseringen af den første bog. Nu har jeg læst "Det gyldne kompas", og jeg er helt solgt. Det er en spændende, dragende og rigtig smuk fortælling.

Bogen handler om 12-årige Lyra, der bor på Jordan-kollegiet i Oxford. Som alle andre mennesker i universet har hun en daimon, som er et væsen i dyreskikkelse, der er tæt forbundet til hende. En dag lister Lyra og hendes daimon sig ind på rektors kontor og overværer et mordforsøg og en hemmelig samtale. Denne indsigt er altafgørende og kommer til at ændre hendes liv for altid. 

Jeg elsker Pullmans karakteristik af Lyra. Hun er nysgerrig, uartig, frygtløs og passer perfekt til det magiske univers. Desuden er Pullman dygtig til at sætte sig ind i denne 12-årige piges hoved og hjerte og fortælle levende om det. Jeg kunne flere gange mærke Lyras frygt, smerte og frustration på mig egen krop, og i mit univers er det nøglen til at skabe en vidunderlig fortælling.

Lige nu er jeg i gang med et større læseprojekt, som jeg vil fortælle jer mere om senere, men bagefter skal jeg helt klart læse efterfølgerne til "Det gyldne kompas". 

 


4 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER den serie. Er mange år siden jeg har læst den, men kunne godt overveje snart at genlæse den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt anbefale. Jeg synes i hvert fald, den er god - også selvom jeg er "voksen" :)

   Slet
 2. Åh. Den serie er så fantastisk, og jeg vil elske den forevigt. Jeg læste den i min barndom, og har elsket den lige siden. Da jeg genlæste den for to år siden, var den ligeså magisk, som jeg huskede den. Så velskrevet, så fin, så forsvindende fortryllende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Den er nemlig stadigvæk magisk, selvom man ikke længere er barn. Jeg glæder mig til at læse de to næste :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.