Jeg kom ved et tilfælde her til morgen til at se "Bøgernes Herre" på DR Ultra. Det var et glædeligt gensyn med en rigtig sød film....

"Bøgernes Herre"

Jeg kom ved et tilfælde her til morgen til at se "Bøgernes Herre" på DR Ultra. Det var et glædeligt gensyn med en rigtig sød film.

Den handler om drengen Richard, der søger ly fra en storm i et bibliotek og bliver taget med til med til "Bøgernes Herres" illustrerede univers. Richard må igennem en række prøvelser for at komme tilbage til virkeligheden. Han møder bøgerne Eventyr, Fantasi og Gyser. De hjælper ham på rejsen, og de ender med at blive rigtig gode venner.   

Der er også mange søde citater, som jeg ikke kan lade være med at more mig lidt over.

"Døm ikke en bog på dens cover!" - Sagt af Fantasi, da Richard væmmes ved Gyser. 

"Hvad siger du til at krybe til køjs med en god bog?" - fra Eventyr til Fantasi i et romantisk øjeblik, hvorefter Eventyr sparkes ud i til en farlig drage af Fantasi.  

I skulle tage at se den engang, hvis I ikke allerede har gjort det. Den er ret sød.9 kommentarer:

 1. JEG ELSKER DEN FILM. Og der er bare så få mennesker, der rent faktisk kender den.

  Det var min bedste barndomsveninde og min yndlingsfilm. Hun havde optaget den på VHS, og vi så den igen og igen og igen, når vi var sammen. Den minder mig om søde stunder med Magic Stars poser og og vingummibamser.
  Jeg blev altid så bange for Dr. Jekyll og Mr. Hyde scenen; og hvinede altid med fryd, når Richard trådte ind i biblioteket. Det var så fantastisk.

  Den film står mit hjerte så nær, og den minder mig så meget om barndom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en rigtig god film, og det er en skam, den ikke er mere populær!

   Sikke er herligt minde. Der er ikke noget bedre end at blive ført tilbage til barndommen :)

   Jeg så den også ofte, da jeg var barn, så jeg blev så glad, da jeg zappede hen på den i morges.

   Slet
 2. Åh, jeg elsker altså bare den film - den er noget så bedårende! Og biblioteket var (og er stadig) en af de bedste steder, jeg kunne komme som barn, så filmen var (og er) bestemt relaterbar - tænk, hvis man bare kunne bliv suget helt ind i bøgernes verden, sådan fysisk og det hele (:

  - Anne

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig med dig!

  Biblioteker er nemlig fantastiske. Der er bøger alle vegne, og man kan slentre rundt fra den ene reol til den anden og kigge på smukke bøger :)

  SvarSlet
 4. den her film har fået mig til og være helt vild interesseret i de her klassiks bøger, historier, boghandler, biblioteker og læse meget mere. så den aldrig eller hele ikk kendt den som en lille pige..hvis bare dr jekyll, kaptain akab og lange john silver havde nogne længer scener i filmen men det okay

  SvarSlet
 5. Kan i hjælpe med at få fat i den med dansk tale

  SvarSlet
 6. Kan i hjælpe med at få fat i den med dansk tale

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.