I min juleferie læste jeg hele ’Hunger Games’-trilogien på ganske få dage. Bøgerne har længe stået på min TBR-liste, og da jeg endelig...

”Jeg har jo lige læst den!”

I min juleferie læste jeg hele ’Hunger Games’-trilogien på ganske få dage. Bøgerne har længe stået på min TBR-liste, og da jeg endelig fik dem i fødselsdagsgave af min søster i december, kunne jeg ikke holde fingrene fra dem længere. Da jeg så startede på den første bog, læste jeg dem alle tre lige i rap. Og det var fantastisk. Jeg nød at forsvinde ind i dette vidunderlige fantasyunivers, hvor plottet formåede at fastholde mig i timer og dage.

Selvom der kun er gået nogle uger, og at jeg i mellemtiden har set alle fire film, har jeg stadigvæk svært ved at slippe universet. Jeg længes efter at læse om Katniss og det spil, hun bliver kastet ud i. Jeg får helt lyst til at gribe bøgerne igen og læse dem forfra.

For nogen kan det virke fuldstændig åndsvagt at ”savne” en bog så meget, at man har lyst til at læse den igen, selvom man har læst den for kort tid siden. Det er det ikke for mig. Det er faktisk ret normalt.

Når jeg har læst en rigtig god bog, sidder jeg nemlig som regel tilbage med en fantastiske følelse i hele kroppen. Det er en følelse, jeg kan have i mange dage bagefter. Og nogle gange kan jeg simpelthen får lyst til at læse bogen igen.

F.eks. har jeg læst Harry Potter-bøgerne flere gange med kort tids mellemrum, og sidste år læste jeg ’Northanger Abbey’ to gange på en måned.

Jeg er i gang med andre læseprojekter lige for tiden, så jeg får nok desværre ikke tid til at læse ’Hunger Games’-trilogien igen lige foreløbig. Men jeg har godt nok haft lyst til at gøre det mange gange de sidste uge.

Kender I den følelse? Kan I savne en bog så meget, at I har lyst til at læse den igen med det samme? 

9 kommentarer:

 1. Jeg kender den kun alt for godt. Da jeg færdiglæste 'The Ocean at the End of the Lane' første gang, holdte jeg pause i to timer og begyndte så forfra. Næste dag læste jeg den for tredje gang. Nogle bøger kræver bare den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, 'The Ocean at the End of the Lane' var virkelig også en god bog! :-)

   Slet
 2. Jeg kender det alt, alt for godt. Hvis en bog er helt vidunderlig, så er det svært at slippe den igen. Ligesom Rikke siger, så tror jeg også, at nogle bøger kræver den slags.

  SvarSlet
 3. Det kender jeg også kun alt for godt!
  Der er bare de bøger som bare suger en helt ind i sig, og man bare slet ikke har lyst til at give slip på dem. Nogle kan sågar hænge fast flere år efter, også selvom jeg ikke har haft tid til at genlæse den, så sidder den bare så fast i hukommelsen at det føles som om jeg lige har læst den.
  Det er det skønne ved genlæsninger, at man kan blive ved med at blive (gen)forelsket i et eventyrunivers på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også nogle bøger, som jeg har læst for flere år siden, men som stadigvæk hjemsøger mig :-)

   Det er nemlig derfor, det er så skønt at genlæse bøger.

   Slet
 4. Det er virkelig sjældent, at jeg genlæser bøger, jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg har bare aldrig rigtig haft det store behov for det, så det er ikke mange bøger, der har haft æren af at blive læst mere end en gang af mig :D Hamlet er et af de få tilfælde, jeg har læst det drama så mange gange efterhånden! :D Men forstår dog godt det med Hunger Games, jeg slugte dem også på en gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det på samme måde som Mette! :D

   Slet
  2. Jeg synes også godt, jeg kan nyde en bog alene ved at tænke tilbage på den. Men der er nu godt nok nogle bøger, jeg bare bliver nødt til at læse igen :-)

   Selvom det egentlig kan virke lidt fjollet, når der er så mange andre bøger derude, som man også gerne vil læse.

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.