"Samme dag næste år" af David Nicholls, 4/5 stjerner   Dexter og Emma er netop blevet færdige på universitet. Emma har i læn...

"Samme dag næste år" af David Nicholls

"Samme dag næste år" af David Nicholls, 4/5 stjerner 

Dexter og Emma er netop blevet færdige på universitet. Emma har i længere tid haft et godt øje til Dexter, men Dexter har ikke lagt mærke til Emma. Ikke før til dimissionsfesten, hvor hendes naturlige og lidt kiksede skønhed fanger hans blik.

Dexter tager med Emma hjem, og de ligger og snakker hele natten i hendes lejlighed. Næste morgen er Dexter – som altid – ved at snige sig ud, før Emma vågner, men Emma tager ham på fersk gerning og får lokket ham til at tilbringe resten af dagen sammen med hende.

På de 24 timer, de tilbringer sammen, udvikler de et nært venskab, som giver dem glæder og udfordringer de næste mange år.

”Samme dag næste år” er en fortælling om livet. Det er en fortælling, der skildrer to unge menneskers udvikling. Vi følger deres karrierekvaler, problemer med familielivet, forliste forhold og kampen om at forblive nære venner.

Det er også en rørende kærlighedsfortælling om ugengældt kærlighed og konstante skuffelser.
Jeg elskede at læse ”Samme dag næste år”. Humoren faldt lige i min smag, og karaktererne er troværdige og elskværdige. Særligt holder jeg af Emma, som jeg dog til tider har lyst til at give et kærligt skub i den rigtige retning.

Dexter irriterer mig nogle gange, men samtidig er han varm og kærlig, og det får mig til at se bort fra hans svagheder – og det er nøjagtig sådan, hans omgivelser opfatter ham. Som det der røvhul, der er lidt for langt ude og alligevel viser sig at være god nok.

Jeg kan godt lide den måde, David Nicholls bygger romanen op på. Man bliver som læser introduceret til Dexter og Emma i en tidlig periode i deres liv og følger dem så de næste tyve år. Det giver mulighed for at opbygge og udvikle de to forskellige personligheder, som er så afhængige af hinanden. Særligt de banale hverdagsepisoder har en betydning for læserens forståelse af de to karakterer.


”Samme dag næst år” får fire ud af fem stjerner for dens gode karakteropbygning og gribende historie. Jeg holdt meget af at læse den og kan klart anbefale den til jer. 
4 kommentarer:

 1. Åh det er altså så dejlig en bog :)

  SvarSlet
 2. Det første billede er så smukt. Øjeblikkeligt blikfang på Bloglovin'!

  Og hvor er jeg altså enig. Det er sådan en fin, fin bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg glad for, du synes :)

   Den er nemlig rigtig sød og fin!

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.