I april måned i år deltog jeg i mit første read-a-thon, som er et arrangement, hvor man læser i 24 timer. På lørdag er der så read-a-tho...

Read-a-thon efterår 2014


I april måned i år deltog jeg i mit første read-a-thon, som er et arrangement, hvor man læser i 24 timer. På lørdag er der så read-a-thon igen, og jeg er klar til endnu en omgang.

I Danmark starter vi med at læse klokken 14.00 og stopper igen søndag klokken 14.00. Sidste år læste jeg tre forholdsvis korte bøger på dansk, og det gik ret godt med motivationen. Dog faldt jeg i søvn omkring klokken tre om natten, fordi den fjerde bog, jeg gik i gang med, simpelthen var for kedelig. I år har jeg valgt tre engelske bøger, som alle lyder spændende.

Det er tre bøger, som jeg længe har ønsket at læse, men som jeg ikke har taget mig tid til. Nu har jeg så 24 timer til at læse dem, og det glæder jeg mig til.

Den første bog, jeg vil læse, er ”Americanah”, og dernæst vil jeg læse ”Life of Pi”. ”Attachments” er sød og let, så den gemmer jeg, til jeg er allermest træt.

Hvis jeg skulle blive færdig med de tre bøger (hvilket jeg slet ikke regner med), ligger ”Endgame” og venter på mig.

Den bedste erfaring, jeg vil tage med mig fra sidste år, er dog, at man ikke skal lade sig stresse af en stor bogstak eller af andre bogbloggeres opdateringer. Det vigtigste ved arrangementet er nemlig er, at man har afsat 24 timer til at NYDE at læse.

Opdateringer på andre blogge og på Instagram og Twitter skal man tage med som ekstra hygge og motivation. Det er i øvrigt ret hyggeligt og giver arrangementet et socialt aspekt. 


I kan forresten tilmelde jer på den officielle hjemmeside lige her


16 kommentarer:

 1. Jeg tror, det er rigtig smart at have ”Attachments” til når, du bliver træt. Den er nemlig virkelig så sød og let, og tænker at den vil være helt perfekt, når man bare har brug for ikke at skulle tænke alt for meget over læsningen. Jeg glæder mig til at følge med i den læsning på lørdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker jeg nemlig også. Den kræver ikke, at man tænker voldsomt meget, mens man læser.

   Skal du også være med? I så fald vil jeg også følge med hos dig :D

   Slet
 2. Hvor er det bare en fin stak – og hvor er det dog dejligt, at du også deltager denne gang. Ih, hvor jeg glæder mig!

  Jeg læste i øvrigt 'Attachments' sidste gang, og jeg nød den. Helt perfekt til når øjenlågene bliver tunge, og koncentrationen langsomt daler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også helt vildt! Det var så hyggeligt sidste gang :)

   Jeg kan godt huske, du læste den sidste gang. Det er også primært på grund af dine anbefalinger, at den kom med i stakken :D

   Slet
 3. Det ser ud til at være nogle gode valg. Det er ihvertfald tre bøger, som jeg også meget gerne vil læse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg skulle vælge bøger, kiggede jeg efter de bøger, jeg virkelig havde lyst til at læse :D Det tror jeg, man kommer længst med, når man skal læse så længe.

   Slet
 4. Du har helt ret i at noget af det vigtigste at huske, er ikke at sammenligne. Det er fuldstændig lige meget hvor meget og hvor længe andre læser. Hovedsagen er at du hygger dig med den måde du deltager på, det du læser og har det sjovt undervejs. Vi deltager forskelligt, og der læses også forskelligt. Og så er det bare heller ikke muligt at sammenligne ens egen læsning af "Forbrydelse og Straf" med én der har læst 17 børnebøger med billeder på samtlige sider. ;)

  Jeg deltager selv og jeg GLÆDER mig som et lille barn til juleaften. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror i hvert fald hurtigt, man kan komme til at føle sig lidt presset, hvis man begynder at sammenligne for meget. Det ved jeg, at jeg ville komme til, for jeg læser ikke ret hurtigt i forhold til mange af jer andre søde bloggere :)

   Jeg glæder mig virkelig også helt vildt! :D

   Slet
 5. Det lyder som en spændende blanding af bøger. Jeg glæder mig til eventen - det bliver så hyggeligt at læse 'sammen' med en masse andre :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, noget af det mest hyggelige ved arrangementet er, at man læser "sammen". Hvis man har brug for lidt motivation, kan man altid kigge fordi jer andre og blive inspireret til at læse videre :)

   Slet
 6. Det ud til at være gode valg. Jeg har endnu ikke valgt bøgerne endnu, men tror det er vigtigt for mig, at de er forholdsvist korte, for at holde motivationen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det, tror jeg, er en god idé. Den taktik gik jeg også efter sidste år. Desværre havde jeg ikke så mange korte bøger på min bogreol denne gang, så det blev til disse tre bøger i en forholdsvis overskuelig størrelse :)

   Slet
 7. Det er nogle gode bogvalg du har taget! Det bliver min første readathon og jeg har bare ingen idé om hvor meget jeg kan nå at læse, så har muligvis valgt for mange bøger. Jeg vil bare ikke stå i situationen af at jeg har læst alle mine udvalgte bøger, og så "går i panik" fordi jeg så ikke ved hvilken bog jeg så skal læse :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor spændende at det er første gang, du skal være med. Jeg kan selv huske, hvor spændt jeg var på arrangementet sidste gang. Men det var virkelig hyggeligt, og jeg var overrasket over, hvor meget man trods alt nåede at læse.

   Jeg tror ikke, det er helt dumt, at du har valgt mange bøger. Så kan du også vælge at skifte nogle ud undervejs, hvis du kommer til at sidde med en bog, du alligevel ikke har lyst til at læse. Det kan jo ske, at man ikke lige er i humør til at læse en bestemt fortælling. Så længe du ikke bliver stresset over en for stor stak bøger, så tror jeg, det er en rigtig god taktik :D

   Jeg glæder mig til at følge dig på lørdag.

   Slet
 8. Åh glæd dig til Life of Pi! Den er fuldstændig fantastisk!!
  Glæder mig til at følge med i din læsning :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt! Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse den.

   Jeg glæder mig også til at følge med hos dig :D

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.