Jeg elsker smukke bøger. Og jeg er særlig begejstret, når en bogs layout er gennemført og afspejler fortællingen. Det gælder hele bogen...

#Bookishbacks


Jeg elsker smukke bøger. Og jeg er særlig begejstret, når en bogs layout er gennemført og afspejler fortællingen. Det gælder hele bogens cover. Inklusiv bagsiden.

I dette indlæg giver jeg et par eksempler på bagsider, jeg finder særligt smukke.


De mønstrede

Jeg er vild med serien Penguin Clothbound Classics, som to af bøgerne på billedet er en del af. Den sidste bog The Great Gatsby er også en del af en serie, fra forlaget Penguin, som består af alle Fitzgeralds fortællinger.

Mønstrene passer så fint til hver enkelt fortælling.   De enkle

Denne lyseblå bagside med mønstret langs kantet er noget så smuk. Udtrykket er enkelt og samtidig vældig fint.Dem med illustrationer

Jeg er vild med illustrationer på bøger. Og det gælder selvfølgelig også på bagsiden. Særligt er jeg vild med Harry Potter-bogen og min udgave af Emma.Dem med citater

Kendte citater fra klassikere er noget af det fineste. Jeg er vild med citatet fra Wuthering Heights, som jeg elskede at læse.Elsker I også, når en bogs layout er gennemført? Kan I også sukke over en bogs bagside?

I kan se endnu flere smukke bagsider på Instragram under #bookishbacks


8 kommentarer:

 1. Ja. Det er virkelig skønt, når bøgers frontcover er flot, men det er endnu skønnere, når man vender bogen om, og opdager at bagside er mindst lige så flot (hvis ikke endnu flottere). Det gør altså virkelig kun gode ting ved bogens generelle udseende :)
  Det hashtag kende jeg slet ikke - det må jeg straks tjekke ud. Og så skal jeg da vidst også lige have kigget nogle af mine bøgers bagsider igennem. Mon ikke der også der befinder sig nogle flotte eksemplarer i blandt. Jeg håber :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig helt fantastisk, når bogens cover er gennemført! - og mon ikke du selv har nogle stående i bogreolen.

   Der er mange smukke bagsider at finde på hashtagget, så det er værd at tjekke det ud :-)

   Slet
 2. Det er virkelig dejligt, når en bog er gennemført! Og at bagsiden er en del af f.eks. illustrationen på forsiden elsker jeg, ligesom Hobbitten eller din udgave af Emma, de er virkelig smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det elsker jeg også! Det giver bogen et gennemført udtryk :-)

   Jeg er også helt vild med de to udgaver!

   Slet
 3. Selvom jeg nødigt vil indrømme det, så dømmer jeg ofte en bog på coveret. Og ofte når jeg shopper bøger, kigger jeg på de forskellige udgaver, for at få den jeg synes er pænest - jeg elsker når min bogreol er fyldt op af pæne bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det fuldstændig ligesom dig! Hvis jeg skal købe en ny bog, leder jeg også efter den smukkeste udgave. Der er nemlig ikke noget bedre end en bogreol fyldt med smukke bøger :-)

   Slet
 4. Jeg knuselsker fine rygge og fine covers! Åh. Især det på Penguin Thread-udgaven af 'Emma' er altså yndigt, og jeg nyder det også selv. Jeg elsker bøger med sigende citater på bagsiden <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også Penguins udgave af 'Emma' - den er virkelig gennemført!

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.