"I Capture the Castle" af Dodie Smith, 3/5 stjerner Cassandra Mortmain bor sammen med sin søster Rose, broren Thomas, stedm...

“I Capture the Castle” af Dodie Smith

"I Capture the Castle" af Dodie Smith, 3/5 stjerner

Cassandra Mortmain bor sammen med sin søster Rose, broren Thomas, stedmoren Topaz, sin far Mr. Mortmain og tjenestedrengen Stepthen på et gammelt forfaldent slot.

Mr. Mortmain har skrevet en bog, som har fået stor succes, men nu er han ramt af skriveblokade. Cassandra og resten af familien forsøger at støtte ham og inspirere ham til at skrive, men Mr. Mortmain trækker sig bare længere og længere ind i sig selv.

Cassandra ønsker selv at blive en stor forfatter og at kunne leve af at skrive. Derfor skriver øver hun sig i at skrive i sin dagbog. 

“I only want to write. And there's no college for that except life.”

En dag ankommer arvingerne til det forfaldne slot – de amerikanske brødre Simon og Neil Cotton. De bringer liv til slottet og tænder ild i unge pigehjerter. 


”I Capture the Castle” skal forestille at være Cassandras dagbog, og det er derfor en ung piges fortælling om det at vokse op og det at lære om livet. Cassandra lever lidt i sin egen drømmeverden og gør sig til tider nogle ret pudsige iagttagelser. 

“Noble deeds and hot baths are the best cures for depression.”

Hun lærer også om livet og filosoferer over det.

“Perhaps watching someone you love suffer can teach you even more than suffering yourself can.”

Jeg synes, “I Capture the Castle” er en rigtig sød fortælling om en ung pige, der vokser op og modnes. Dog synes jeg, den til tider var lidt langtrukken, og jeg havde ret svært ved at få læst den færdig.

Det kan muligvis have noget at gøre med, at jeg var inde i en læsetørke. Jeg kan sagtens se dens potentiale, og jeg synes, der er nogle interessante passager. Så jeg har besluttet mig for, at jeg vil genlæse den igen en gang, når jeg har lidt mere overskud til at nyde fortællingen.


Så må jeg se, om jeg kommer til at holde mere af den med tiden. Der er dog ingen tvivl om, at det er en sød fortælling. 
4 kommentarer:

 1. Denne står også og venter på mig - er dog lidt bange for, at den er for sukkersød, så er lidt tilbageholdende ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes egentlig ikke, den er sukkersød. Det er nærmere Cassandras iagttagelser, der er lidt søde og naive, og som man ikke kan lade være med at smile lidt af.

   Jeg synes, du skal give den et forsøg :)

   Slet
 2. Det er en skam, du ikke holdte så meget af den, som du havde håbet på. Den er ellers bare det yndigste i verden, synes jeg! Og skrivestilen er bare SÅ hjemlig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jeg virkelig også ærgerlig over. På nogle måder holdt jeg meget af den (særligt på grund af skrivestilen, som du også er inde på), men andre gange kom jeg til at kede mig og fik svært ved at læse videre. Men jeg har ikke opgivet den endnu. Jeg må prøve at læse den en anden gang, når jeg har lidt mere overskud til at nyde den :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.