Magaret Mitchell arbejdede som journalist på Atlanta Journal Sunday Magazine, men tog overlov fra arbejdet for at komme sig over en anke...

Bag om bogen #6: Gone With the Wind


Magaret Mitchell arbejdede som journalist på Atlanta Journal Sunday Magazine, men tog overlov fra arbejdet for at komme sig over en ankelskade. For at fordrive tiden gik Mitchell i gang med at skrive på en roman.

Hun begyndte at skrive Gone With the Wind i 1926, og i 1929 var første udkast stort set færdigt. Ingen vidste, at Margaret Mitchell skrev på en bog, så når venner og bekendte kom på uanmeldt besøg, dækkede Margaret sine bunker med færdigskrevne papirer til med et tæppe.

I flere år efter færdiggørelsen af første udkast finpudsede Margaret Mitchell sin fortælling. Hun havde ikke decideret intentioner om at udgive romanen, før en veninde udtrykte sin skepsis over for tanken om, at Mitchell kunne skrive en bog.

Margaret havde ukastet til sin bog liggende i gemmerne og fortalte henkastet veninden, at hun gik og overvejede at skrive en bog. Veninden udviste ikke den store støtte: “Imagine, you writing a book!”. Margaret Mitchell blev provokeret af venindens manglende opbakning og skyndte sig efterfølgende at aflevere sit manuskript til en forlagsredaktør.

Efterfølgende fortrød hun sin forhastede beslutning og bad forlaget om at sende udkastet retur. Redaktøren havde dog allerede set potentialet i fortællingen og opfordrede hende til at fortsætte med udgivelsen.

”Gone With the Wind” blev publiceret første gang i 1936 og betragtes i dag som en af tidens største kærlighedsfortællinger.


Bevar troen

Margaret Mitchell har efterfølgende været forbillede for mange spirende forfattere. Hendes historie har vist, at man ikke skal lade sig skræmme men tro på sig selv og sine evner.


Så hvis der sidder nogle kommende forfattere derude med et udkast til en bog og er bange for at sende det til et forlag, så skal I se at få det sendt af sted. Hvem ved, måske kan det blive den næste bestseller i de danske bogbutikker :-) 2 kommentarer:

  1. Fantastisk baggrundshistorie for en fantastisk bog! Tænk at ingen troede på en forfatter, der var så dygtig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er ret skørt at tænke på. Men man må sige, at hun har fået bevist noget over for dem, der ikke troede på hende :)

      Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.