I sidste uge tog jeg imod pakker fra postbuddet hele tre gange, og jeg må indrømme, at det var en smule akavet til sidst. Jeg følte, det ...

Nu kommer posten


I sidste uge tog jeg imod pakker fra postbuddet hele tre gange, og jeg må indrømme, at det var en smule akavet til sidst. Jeg følte, det var lidt pinligt, og at jeg skulle "undskylde" over for postbuddet for mit - det vil jeg kalde det i denne sammenhæng - shoppemisbrug. Ganske vidst var en af pakkerne et par ski til min kæreste, så i virkeligheden var kun to af pakkerne til mig selv. 

Egentlig er det fuldstændig åndsvag, at jeg føler mig pinligt berørt, når postbuddet skal kæmpe sig op på anden sal med mine pakker. Posten drager jo nytte af mit stigende forbrug af online-shopping. I virkeligheden er det nok mig selv, det er mest pinligt for, fordi jeg på denne måde bliver mindet om, at jeg har shoppet meget. Det hjælper heller ikke, at jeg er kæreste med en rigtig fornuft vestjyde, der kigger opgivende på mig, når jeg kommer ind med favnen fuld af pakker. 

Jeg har altid holdt af at shoppe, og den bedste oplevelse er helt klart at smutte en tur ned i byen med min søster eller nogle veninder og tilbringe en hel dag i lækre butikker og med hygge på caféer. Men der er bare så mange penge at spare, når man shopper på nettet - specielt når det kommer til bøger. 

Nu har jeg dog kigget lidt på mit shoppemisbrug og besluttet mig for at tage den med ro i februar måned. Jeg vil ikke forbyde mig selv at købe bøger eller tøj, for så bliver trangen endnu større. Men jeg vil helt sikkert overveje ethvert køb og ikke impulsshoppe, som i mange tilfælde er den største trussel mod min pengepung. I stedet vil jeg spare lidt penge op og så tage på en hyggelig shoppetur i godt selskab. Så kan jeg også altid få inspiration nede i byen og købe bøgerne på nettet, når jeg kommer hjem igen. 

Hvordan kan I bedst lide at shoppe? Føler I også, at I skal forklare jeres forbrug til postbuddet - eller i virkeligheden jer selv - når I handler online? 


8 kommentarer:

 1. ÅÅåh, folio society <3 Jeg glæder mig til at se hvilke herligheder, du er faldet for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De har så mange smukke bøger, at det er svært at vælge. Men i denne omgang blev det Pinocchio (som var sat lidt ned i pris) og The Princess and the Goblin. Og jeg er slet ikke færdig med at shoppe hos dem :)

   Slet
  2. Åh, gode valg! Jeg elsker dem begge to!

   (Og helt seriøst, de dufter altså godt. Virkelig godt. Jeg vil gerne have dem på parfume!)

   Slet
  3. Jeg er også meget glad for dem! Og ja - de dufter helt vildt godt :D

   Slet
 2. Da jeg sjældent handler online, er det ikke just et problem for mig. Til gengæld er København som en stor handelsby et problem - her er uanede muligheder og hold nu fast, hvor kan det være svært at holde pungen i tasken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg forestille mig. Det er svært ikke at blive fristet af lækre varer :)

   Slet
 3. Ligesom Michella handler jeg også kun sjældent online. Jeg kan meget bedre lide at komme ud i forretningerne og holde tingene i hænderne, inden jeg kører kortet igennem. Det vil jeg helst ikke undvære.
  Med det sagt, så har jeg også svært ved at holde kortet ude for rækkevidde. Alt for mange bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også helt klart bedst lide at holde bøgerne mellem hænderne, inden jeg køber dem. Somme tider er det også den måde, jeg køber bøger på. Men det sidste halve år har jeg i højere grad købt bøger online. Som regel er det fordi, jeg ikke kan finde dem, jeg gerne vil eje, i forretningerne. Andre gange er det fordi, jeg tilfældigt falder over en bog, jeg bare må eje :)

   Det er ikke nemt at stå imod de mange fristelser, når man bare elsker bøger!

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.