Findes der noget bedre end at ligge i skyggen af en parasol og læse en god bog til lyden af bølgesprøjt og lugten af solcreme? Det er hver...

Sommerferielæsning

Findes der noget bedre end at ligge i skyggen af en parasol og læse en god bog til lyden af bølgesprøjt og lugten af solcreme? Det er hvert fald svært at konkurrere med.

Derfor lister jeg her 5 bøger, som ifølge mig er perfekte til sommerdage i strandkanten.


1: Italiensvej af Anne Grue

Teaser: Italiensvej handler om den Italienske Vittoria Contini, der er flygtet fra sin fortid i Italien og ankommer til et usselt hotel i København i 1958. Med sig har hun sin tre måneder gamle søn, en Madonna-statuette og en tyk pakke med kontanter. Hun bliver venner med sin komplette modsætning, natklubservitricen Conny, der hjælper hende til at få et arbejde som husbestyrerinde hos en lægefamilie på Amager. Men da Vittoria bliver forelsket, trues hendes tryghed.

Jeg har for nylig læst kærlighedsromanen Italiensvej og kan kun anbefale jer at gøre det samme. Det er en dejlig, letlæst roman, som passer helt perfekt til afslapning i strandkanten. Samtidig giver den et vidunderligt indblik i livet i 50’ernes Danmark.

2: Efter dig af Jojo Moyes

Teaser: Efter dig er efterfølgeren til bestselleren Mig før dig. Louisa Clark kæmper endnu engang med job, kærlighed og med at finde sig selv.

Efter dig er ikke den bedste bog, jeg har læst. Faktisk er den ret langt fra. MEN når det er sagt, så er den helt klart et mustread, hvis man har læst den første bog i serien. Louisa Clark er som altid helt fantastisk, og jeg nød at komme tilbage til hendes univers. Har du ikke læst den endnu, så kan jeg anbefale dig at tage den med i strandtasken.


3: Journal 64 af Jussi Adler-Olsen

Teaser: Mens Carl Mørck har personlige problemer i en mordsag, får et overfald på Vesterbro den stædige Rose til at grave i den prostituerede Rita Nielsens sag, der ligger i bunken af henlagte sager. Da Carl og Assad presses til at tage sig af sagen, trækker den betændte tråde til en isoleret ø, hvortil staten deporterede "letlevende" kvinder og overlod dem fortabte til deres skæbne. For nogle betød det endeløst misbrug og magt, for andre var det helvede på jord. En djævel beredte vejen, og den naive pige, Nete, lærte at gå på den, så selv Carl og Assad får konsekvenserne at føle.

Jeg læser Jussi Adler-Olsens krimiserie Afdeling Q i etaper. Inden den nye film i serien kommer på det store lærred, læser jeg bogen. Og her til efteråret/vinter kommer den nyeste film i serien. Derfor har jeg Journal 64 på min egen læseliste denne sommer.

4: Ikke den slags pige af Lena Dunham

Teaser: Vi kender Lena Dunham fra serien Girls, der har taget de fleste piger med storm. Ikke den slags pige er Lena Dunhams håndbog om at være pige i dag.

Ikke den slags pige har længe stået på min TBR-liste. Jeg havde taget den med på min bryllupsrejse til Mallorca sammen med et par andre bøger, men jeg nåede desværre ikke til den. Derfor kommer den med på årets sommerferie. Jeg tror nemlig, den passer helt perfekt til ”strandkantslæsning”.5: Skæbne og hævn af Lauren Groff

Teaser: Skæbne og hævn er en fortælling om kærlighed, løgne og hemmeligheder i et tilsyneladende lykkeligt ægteskab. Som 22-årige møder Lotto og Mathilde hinanden på college og bliver stormende forelskede, og kort tid efter gifter de sig. Ti år senere ser vennerne stadig med misundelse på deres liv og ægteskab. Men forholdet er mørkere, mere kompliceret og usædvanligt, end det ser ud.


Jeg har længe ønsket mig Skæbne og hævn, men jeg har ikke kunnet forsvare at købe den, da jeg stadigvæk har mange ulæste bøger stående på bogreolen. Måske den kan føjes til samlingen til jul? Det håber jeg. Det skulle nemlig være en helt fantastisk fortælling, som også skiller sig ud rent sprogligt og opbygningsmæssigt. 


Det var mine bud på 5 bøger til strandkanten. Hvilke bøger skal I læse i sommerferien? Og har I andre bud på "strandkantsbøger"?


Ingen kommentarer:

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.