"Little Women" af Louisa May Alcott, 5/5 stjerner Jeg har haft fornøjelsen af at læse "Little Women" som en sla...

"Little Women" af Louisa May Alcott


"Little Women" af Louisa May Alcott, 5/5 stjerner

Jeg har haft fornøjelsen af at læse "Little Women" som en slags julekalender denne december måned. Og nøj, hvor er jeg bare glad for, jeg endelig fik den læst. Jeg har virkelig holdt af at læse en om de fire piger og deres forsøg på at klare sig igennem hårde tider.

"Little Women" er en fortælling om pigerne Meg, Jo, Beth og Amy. Pigerne bor med deres mor Mrs. March og husholdersken Hannah, da Mr. March har sluttet sig til hæren. Det er en mørk og kold tid for pigerne, der skal igennem de sædvanlige udfordringer, der opstår, efterhånden som de bliver til små kvinder.

Jo lærer - ved hjælp af sit mod og iltre temperament - den unge nabodreng Laurie og hans bedstefar Mr. Laurence at kende. Det kommer til gavn for begge familier, der finder stor støtte i hinanden.


Jeg elsker Louisa May Alcotts søde fortælling om disse fire vidt forskellige piger, som jeg efterhånden føler, jeg kender, og holder meget af. Karaktererne komplimenterer hinanden fortrinligt og skildrer forskellige omstændigheder ved det "at vokse op". I første kapitel giver fortælleren en sød beskrivelse af hver af de fire piger. Det er nok min yndlingspassage fra bogen. Den er noget så fin, og den sætter stemningen for resten af bogen.

"As young readers like to know 'how people look', we will take this moment to give them a little sketch of the four sisters, who sat knitting away in the twilight, while the December snow fell quietly without, and the fire crackled cheerfully within. It was a comfortable old room, though the carpet was faded and the furniture very plain, for a good picture or two hung on the walls, books filed the recesses, chrysanthemums and Christmas roses bloomed in the windows, and a pleasant atmosphere of home-peace pervaded it."

Herefter følger så selve beskrivelsen af pigerne. Det er denne fortællerstemme, som dukker op fra tid til anden, jeg er helt vild med. Det giver mig følelsen af at sidde med en god gammel børnefortælling mellem hænderne.     

Fortællingen er desuden spækket med små moraler. De fire piger har hver især nogle udfordringer i forhold til deres personligheder og i forhold til de situationer, de befinder sig i. Dem overkommer de ved at hjælpe hinanden og ved at arbejde med dem selv, og heri ligger de fineste budskaber. Jeg tog mig selv i flere gang at sidde og smile, mens jeg læste, fordi fortælling er så uskyldig og hjertevarm.

Indtil videre har jeg kun læst del 1, så jeg har del 2 ("Good Wives") til gode. Det er dog svært for mig at vente med at læse den, for jeg har virkelig lyst til at finde ud af, hvordan livet arter sig for de fire piger. Jeg har gang i et par andre bøger, jeg gerne vil læse færdig først, men nu må jeg se, hvor længe jeg kan vente, før jeg fortsætter med at læse om de fire piger.6 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke, jeg kan komme uden om at læse den bog i løbet af 2015 :)

  Rigtig glædelig jul - håber du får mange gode bøger i julegave!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg heller ikke, du skal snyde dig selv for :)

   Jeg håber, du havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år!

   Slet
 2. Jeg elsker virkelig den bog. Den er enestående.

  Og rigtig glædelig jul til dig, søde Louise. Gid du får en skøn dag/aften med dine kære :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det kan jeg virkelig godt forstå!

   Tusind tak. Jeg håber, du havde en fantastisk jul :-)

   Slet
 3. Den må jeg læse, når mine eksaminer er overstået i januar!
  Håber at du havde en dejlig juledag og aften:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg, du skal gøre. Den er SÅ fin!

   Tak! Jeg håber også, du havde en god jul og kom godt ind i det nye år :-)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.