Jeg har altid været meget interesseret i historie, og derfor elsker jeg også at læse bøger, hvis handling foregår i en bestemt tidspe...

"Historie"-læsningJeg har altid været meget interesseret i historie, og derfor elsker jeg også at læse bøger, hvis handling foregår i en bestemt tidsperiode. Det kan godt være, der er tale om fiktion, men jeg føler alligevel, det giver mig et indblik i, hvordan nogle mennesker har levet i en bestemt tid.

Middelalderen er en af de tidsperioder, jeg holder meget af. Det var en barsk og mørk tid, men jeg synes også, den er utrolig spændende. "Havets katedral" og "Jordens søjler" er to af mine favoritter, der beskriver denne tidsalder.

"Havets katedral" foregår i Barcelona i 1300-tallet - en tid med pest, krig og religiøse spændinger. Forfatteren Ildefonso Falcones har gjort et stort forarbejde for at gøre romanen troværdig, og det er jeg meget vild med. Jeg glæder mig til, jeg engang skal til Barcelona og vandre i middelalderfolkets fodspor rundt i gaderne.

"Jordens søjler" foregår i 1100-tallets England, og den beskriver et samfund i borgerkrig, og hvor befolkningen lider under brutale herremænd.

1800-tallet i England holder jeg også meget af, og her er Jane Austen en af mine favoritforfattere. Hun skriver om den tid og det samfund, hun selv lever i, og det finder jeg utrolig spændende. Når jeg læser hendes romaner, drømmer jeg mig selv tilbage til den tid og ville ønske, jeg kunne iklæde mig de fineste kjoler og deltage i de storslåede baller.

1920'erne er også en spændende tid. Jeg er vild med Fitzgeralds beskrivelse af den i "The Great Gatsby".

Tid sidst vil jeg fremhæve 2. verdenskrig. Jussie Adler-Olsen har skrevet "Alfabethuset", som handler om to engelske piloter, der styrter ned i Tyskland og må skjule sig på et hospital for sindssyge. Det er en spændende roman, der giver et indblik i den forfærdelige krig.

Nogle bøger jeg har planer om at læse i fremtiden er serien "Det Store Århundrede" af Jan Guillou, som foregår i starten af 1900-tallet.


Hvordan har i det historisk fiktion og romaner skrevet i en bestemt tidsperiode? Har I nogle tidsperioder, I er særligt fascinerede af?   
4 kommentarer:

 1. Jeg elsker historisk fiktion, og Jordens søjler og Havets katedral, som du nævner, er også to af mine yndlingsbøger indenfor genren. Hvis du endnu ikke har læst Follets century-serie, kan jeg kraftigt anbefale dem. Der er udkommet 2/3, hvor den ene foregår under 1. verdenskrig og den anden under 2. verdenskrig. Man følger en masse spændende personer fra både rusland, tyskland, england og USA. Meget Follet'sk serie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem har jeg ikke læst endnu. Men det skal jeg da helt sikkert gøre. De lyder meget spændende! Tusind tak for tippet :D

   Slet
 2. Jeg har det helt ligesom dig - eeeeelsker historisk fiktion, og føler jeg bliver klogere på historien samtidig med, jeg bliver underholdt. Fantastisk kombination!

  '
  Ken Follett er også blandt mine favoritter - og kan som Sidsel, anbefale dig Century-trilogien - den tredje bog udkommer i efteråret. Hvis du ikke allerede kender Edward Rutherford, så skriver han også nogle ganske udmærkede bøger, ikke Follett-niveau, men stadig værd at læse. Han har bl.a. andet skrevet om London og New York, hvor man følger byernes udvikling via forskellige familier op gennem tiderne - og der er kommet endnu en om Paris, som jeg dog endnu ikke har læst - men jeg skal have fingrene i den inden alt for længe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en helt fantastisk kombination :)

   Jeg kender ikke Edward Rutherford, men jeg må hellere stifte bekendskab med ham. Det lyder lige som noget for mig. Specielt det med byernes udvikling. Det er noget af det, jeg synes, der er så spændende ved "Havets katedral".

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.