"En sang for Issy Bradley" af Carys Bray, anmeldereksempler fra  Nyt Nordisk Forlag , 3,5/5 stjerner Det er en ganske a...

"En sang for Issy Bradley" af Carys Bray


"En sang for Issy Bradley" af Carys Bray, anmeldereksempler fra 
Nyt Nordisk Forlag, 3,5/5 stjerner

Det er en ganske almindelig morgen hos mormon-familien Bradley. Biskop Bradley forlader hjemmet for at hjælpe medlemmerne af kirken. Søster Bradley gør klar til at fejre det næstyngste barn Jacobs fødselsdag. Og de to ældste børn Zippy og Al hjælper til.

Men alt er alligevel ikke, som det bør være. Det mindste barn Issy ligger syg i sin seng. Familien har ikke tid til at tage sig af hende før senere på dagen, og der er det for sent. Issy er ramt af meningitis, og lægerne kan ikke redde hende.

Det er et stort tab for familien at miste den lille Issy, og det udfordrer deres alles tro og sammenhold.


”En sang for Issy Bradley” er en sørgelig fortælling om en mormonfamilie, som udsættes for en af livets største prøvelser. De mister det yngste barn i børneflokken og kæmper en konstant kamp for at holde familien kørende. For hvordan skal man komme over et så stort tab, når sorgen strider imod troen på det evige liv i Himlen?

Vi følger morens, farens og de tre søskendes individuelle kamp med at komme over sorgen. Lillebror Jacob venter på et mirakel, der skal bringe Issy tilbage, storebror Al kæmper med sin trang til oprør og sin dårlige samvittighed, og storesøster Zippy forsøger at holde huset gående, mens moren, Søster Bradley, lukker sig inde i sin sorg. Biskop Bradley forsøger at holde dem alle i troen.

”En sang for Issy Bradley” er skrevet af Carys Bray som selv er vokset op i et mormonsamfund. Hun og hendes mand forlod dog kirken, da de var i 20’erne, og historien bærer også præg af, at der stilles spørgsmålstegn ved religionen. Jeg er ikke selv religiøs, og jeg synes, det er fascinerende at læse om nogle mennesker, der tror så inderligt på noget, som konstant udfordres af vores viden og vores måder at leve på.

Det er tydeligt, at særligt de ældste børn kæmper med at leve et normalt teenageliv og samtidig være en del af kirken.

”En sang for Issy Bradley” er en velskrevet bog, og karaktererne er interessante og troværdige. Jeg kan godt lide det religiøse emne, og familiens historie rørte mig dybt. Så er du til en rørende, tankevækkende og indsigtsgivende fortælling, kan jeg helt klart anbefale dig at læse bogen.

2 kommentarer:

  1. Åh, den bog har altså bare den fineste pastelforside.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er virkelig smuk. Og så er det en fin fortælling :-)

      Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.