"Bridget Jones - Vild med ham" er den tredje bog i serien om den klodsede, uheldige og på alle måder charmerende Bridget Jon...

"Bridget Jones - Vild med ham" af Helen Fielding"Bridget Jones - Vild med ham" er den tredje bog i serien om den klodsede, uheldige og på alle måder charmerende Bridget Jones. Men i denne efterfølger er Bridget Jones ikke længere et sted i 30'erne. Bridget har rundet et skarpt hjørne og er nu i 50'erne. Det er en ny alder med andre udfordringer. Den værste udfordring er, at hendes mand, den kærlige og nydelige Mark Darcy, er død. Han er blevet slået ihjel i forbindelse med sit arbejde som menneskerettighedsadvokat og efterlader en sønderknust Bridget med to små børn. 

Jeg havde i starten svært ved at acceptere, at Mark var død, og jeg følte mig faktisk lidt knust på Bridgets vegne. Det knugede lidt i min mave, når Bridget følte sig allermest alene og forstillede sig, hvordan hendes liv ville have været, hvis Mark stadig var i live. Men efterhånden begyndte jeg at leve med det og opdagede også, at det gav bogen noget kant.

Bridget står som alene mor med to små børn, der er mærkede af at have mistet deres far, og som kan fornemme, at deres mor er i vildrede. Det gør hverdagen stresset og uoverskuelig, og med Bridgets gentagne uheld giver det også anledning til latter, selvom det i virkeligheden udspringer af en ulykkelig situation. Samtidig forsøger Bridgets venner at få Bridget ud på datingmarkedet igen. Så Bridget må ud i byen og bag computerskærmen for at møde mænd.

Før jeg læste bogen, hørte jeg, at den havde fået en del kritik, så jeg var ret spændt på at læse den. Men jeg må sige, at Helen Fieling har gjort det igen. Hun leverer endnu en fantastisk bog, og selvom Bridget er blevet ældre og enke, er hun stadig den samme. Hun er den samme klodsede og uheldige kvinde, der kun kan gøre alt galt. Og samtidig er hun stærk og sej og en vidunderlig kvinde, der klarer livets udfordringer med oprejst pande. Det har i sandhed været en god læseoplevelse, og jeg kan helt klart anbefale jer at læse den. 

Nu vil jeg gå i gang med at lave noget arbejde og forberede mig til mit speciale, inden jeg vil sætte mig ned og læse videre i "The Timetraveler's Wife", mens stormen raser udenfor. Hvordan skal I tilbringe dagen i det vilde vejr? 

       


6 kommentarer:

 1. Ja, Fielding rammer bare lige ned i Bridget-universet igen. Så skønt :-)

  SvarSlet
 2. Jeg Elsker denne bog - så underholdende og sjov! Hyg dig med The Time Traveler's Wife - den var jeg meget begejstret for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også. Den er nemlig rigtig underholdende og sød på samme tid :)

   Tak, jeg er også allerede meget begejstret for den!

   Slet
 3. Jeg havde det lidt stramt med den. Den blev simpelthen for forudsigelig og dermed kedede læsningen mig i høj grad. Ærgerligt, for jeg havde virkelig høje forventninger!
  Jeg er på 'boghandlerskole' og skal nok bare spise en masse, masse slik indendørs med de andre ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var måske en anelse forudsigelig, ja - men jeg hyggede mig nu alligevel med at læse den :)
   Og så elsker jeg bare Bridget som karakter.

   Det lyder spændende og hyggeligt. Kombinationen af slik i massevis og hygge indendøre må være perfekt sådan en kold dag som i dag :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.