I sidste uge var jeg i biografen med min søster og mine forældre for at se Skammerens Datter. Vi læste bøgerne sammen, da min søster og...

Skammerens Datter


I sidste uge var jeg i biografen med min søster og mine forældre for at se Skammerens Datter. Vi læste bøgerne sammen, da min søster og jeg var børn, så der hvilede en nostalgisk stemning over hele biografturen. Jeg kunne ikke rigtigt huske handlingen fra bøgerne, men universet var slet ikke fjernt for mig. Det var interessant at se filmatiseringen, som jeg i øvrigt synes, var virkelig flot. 

Jeg tog mig selv i flere gange under filmen at blive overvældet over billederne, landskabet og de filmtekniske valg. Også skuespillet var bedre end forventet. Særligt børneskuespillerne overraskede mig. De var ret overbevisende.

Som sagt kunne jeg ikke huske meget fra handlingen, så jeg sad ikke tilbage med følelsen af, at filmatiseringen ikke levede op til fortællingen i bogen. Jeg tør ikke sige, om jeg havde siddet med samme følelse, hvis jeg havde læst bogen lige før, jeg så filmen. Men det havde jeg altså ikke, og jeg var ret imponeret over filmen.

Skal I se Skammerens Datter? Hvis I allerede har set den, hvad syntes I så om den? Levede den op til jeres forventninger, og var det en god filmatisering af bogen?  


6 kommentarer:

 1. Jeg har lige lyttet til bogen som lydbog, og det er altid farligt at gå i biografen ligeefter - så kan man finde alle de små (og faktisk også større) detaljer, der ikke er ens - og nogle gange kan det undre mig, hvorfor der ændres på "småting", som har en stor betydning for handlingen. Men jo, det er da bestemt en fin film... det er vidst bare altid en god idé ikke at have bogen i for frisk erindring ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også, det kan være ret farligt at læse bogen lige inden, man ser filmen. En filmatisering vil altid være anderledes, og mange af detaljerne kan ikke komme med i filmen. Men det er da altid noget, at det var en okay oplevelse :-)

   Slet
 2. Som film var den rigtig flot og stemningsfuld. Som filmatisering af bogen, synes jeg ikke helt at den fungerer. Der er i hvert fald flere ting jeg ikke er så glad for. Bl.a. forholdet mellem Dina og Nico. Det får slet ikke lov til at udvikle sig. Og at de har gjort Dinas kræfter større end de er så hun rent faktisk kan "skamme" Drakan synes jeg også er helt forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan slet ikke huske alle detaljerne fra bøgerne, så det må snart være tid til en genlæsning. Det er i hvert fald ikke fjernt for mig, hvor meget jeg nød at læse dem :-)

   Og ja, filmen var flot og stemningsfuld.

   Slet
 3. Jeg kan slet ikke huske bogen. Overhovedet. Alt i filmen kom nærmest helt bag på mig. Men det var netop en god film, og en rigtig fin bearbejdning af dansk fantasy.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt huske de store linjer, men jeg er slet ikke nede i detaljerne længere. Derfor syntes jeg også, filmen var rigtig fin :-)

   Det kan være, jeg er mere skeptisk, når jeg får læst bøgerne igen ;-)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.