Jeg har det svært med e-bøger. På den ene side synes jeg, det er smart, at man kan læse en bog på sin e-bogslæser. Man kan have mange b...

Mit forhold til e-bøger


Jeg har det svært med e-bøger. På den ene side synes jeg, det er smart, at man kan læse en bog på sin e-bogslæser. Man kan have mange bøger med sig på én gang, og det er nemt at få fat i nye bøger. På den anden side savner jeg at sidde med en fysisk bog mellem hænderne.

Nedenfor har jeg listet tre fordele og tre ulemper ved e-bøgerne.

Fordele:
1) De er nemme at have med på rejsen
2) E-bogslæseren kan indeholde en hel bogreol
3) Det er nemt at låne bøger via e-reolen - man skal ikke forbi biblioteket, og man er aldrig i kø til en bog

Ulemper:
1) De pryder ikke bogreolen
2) Det er besværligt at "bladre" tilbage, hvis man vil genlæse en episode
3) De har ikke deres egen historie*

*Når man læser en "fysisk" bog, efterlader man sig spor. Med tiden kommer bøgerne til at dufte anderledes, og siderne ændrer farve. Når mit blik fanger en gammel yndlingsbog, og jeg ser, hvor slidt den er, gør det mig glad, og jeg genoplever de følelser, jeg sad med, da jeg læste bogen. Det opnår jeg ikke, når jeg læser e-bøger.  

Konklusionen på dette indlæg må være, at jeg foretrækker at have en fysisk bog mellem hænderne, men er omstændighederne ikke til det, kan jeg sagtens læse en e-bog og stadigvæk få en god læseoplevelse ud af det.

Hvordan er jeres forhold til e-bøger?
8 kommentarer:

 1. Meget det samme som dit. E-bøger er ret praktiske at have med på bus- og togture, og jeg har efterhånden læst adskillelige bøger på min mobil, mens jeg har været på vej til og fra arbejde, og læseoplevelsen bliver ikke dårligere/mindre koncentreret af at læse bogen på en skærm.

  Til gengæld har e-bøger ikke en reel værdi for mig, og jeg kan ikke umiddelbart forestille mig en situation, hvor jeg ville bruge penge på en e-bog, for den kan jeg ikke have stående på min boghylde bagefter.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne heller ikke forestille mig at bruge penge på en e-bog, for jeg føler ikke, jeg ejer den på samme måde, som hvis jeg havde den stående på bogreolen. Til gengæld har jeg det fint med at læse lånte e-bøger, hvis jeg alligevel ikke havde tænkt mig at købe bogen :-)

   Slet
 2. Jeg har det ganske okay med e-bøger.Jeg bruger e-reolen rigtig meget, og det er jo e-bøger man låner. Jeg har selv også skrevet et indlæg om netop dette emne på min blog, og der er ingen tvivl om at de fysiske bøger er de bedste for mig, men kan nemt læse en e-bog - og jeg gør det også tit :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke brugt e-reolen så meget endnu, men jeg kan ikke udelukke, at jeg vil bruge den oftere for eftertiden. Jeg er helt klart også mest til de fysiske bøger! :-)

   Slet
 3. Jeg er blevet langt gladere for e-bøger inden for det sidste stykke tid. De kan ikke erstatte en dejlig, fyldt bogreol - men de kan nu også noget. Jeg læser dem typisk på min iPhone via Mofibo (jeg kan endnu ikke komme helt overens med funktionerne på eReolens e-bøger - deres lydbøger er fine) når jeg lige har et ledigt øjeblik - og netop har mobilen inden for rækkevidde, men ikke altid en bog. Det fungere også glimrende som "under-dynen-læsning", når man er krøbet til køjs :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også sagtens se fidusen med e-bøger. Og læseoplevelsen er stort set den samme. Jeg mangler bare at have den fysiske bog stående på bogreolen :-)

   Slet
 4. Jeg er glad for mine ebogs apps, men det vil aaaaaaldrig kunne erstatte rigtige bøger. De skal købes og hjem på hylden, det er helt sikkert.

  - Anne

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.