Jeg elsker bøger, og som jeg skrev i mit forrige indlæg om smukke bøger , så er de fleste bøger smukke i min optik. Om de er slidte el...

Smukke bøger #2: You are beautiful inside and outJeg elsker bøger, og som jeg skrev i mit forrige indlæg om smukke bøger, så er de fleste bøger smukke i min optik. Om de er slidte eller helt nye, har et grafisk tryk eller fotografier på forsiden, er hardback eller paperback, så nyder jeg af at kigge på dem.  

Nogle bøger skiller sig dog mere ud end andre, og det viser sig særligt at være dem, der har givet mig en speciel læseoplevelse.

Min slidte udgave af Emma, min vintage udgave af Norwegian Wood og mit eksemplar af Americanah fremstod ved første øjekast ikke som de pæneste bøger. Men efter at have læst bøgerne ser jeg dem i et helt andet lys.

Alle tre bøger har rørt mig på en helt speciel måde, og derfor kan jeg ikke lade være med at kigge på dem, tage dem mellem hænderne for at bladre i dem og knuge dem en lille smule ind til mig, mens jeg mindes den gode læseoplevelse, jeg havde.

Jeg betragter dem som nogle af mine smukkeste bøger, og de vil med sikkerhed følge mig resten af livet.

Har I det også sådan med nogen bøger? Tror I også, bogens indhold har betydning for opfattelsen af dens udseende?

8 kommentarer:

 1. Jeg er helt overbevist om, at indholdet har en betydning for den bog man (visuelt) ser på. En bog er ikke bare en pyntegenstand - selvom den sagtens også kan være det - det er en oplevelse der gemmer sig i en fysisk form ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! Læseoplevelsen har også betydning for, hvordan man opfatter bogens ydre :-)

   Slet
 2. Helt sikkert. Minder kan hurtigt blive sammenkædet med ens syn på et objekt. <3 Og det gør det smukt.

  SvarSlet
 3. En god pointe, og en god ting lige at blive husket på :) Sådan forholder det sig vel egentlig med de fleste ting her i livet - et smukt ydre hjælper ikke meget, hvis indholdet er grimt :)

  SvarSlet
 4. Jeg er fuldstændig sikker på, at bogens indhold også har betydning for ens opfattelse af dens udseende. Jeg bliver i hvert fald selv oftest endnu mere vild med en bogs cover, hvis jeg også elsker bogens indhold :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det på samme måde som dig. Jeg bliver også helt forelsket i coveret, hvis jeg har nydt at læse bogen :-)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.