Mange af jer skal sikkert holde sommerferie, og det kan til tider være svært at vælge, hvilke bøger man skal tage med i kufferten. Derfo...

Idéer til læsestof i sommerferien


Mange af jer skal sikkert holde sommerferie, og det kan til tider være svært at vælge, hvilke bøger man skal tage med i kufferten. Derfor kommer jeg her med nogle idéer til, hvad I kan tage med til stranden, i sommerhuset eller til solbadning i haven. 

Til haven eller sommerhuset:
Først vil jeg anbefale "The Night Circus", hvis I ikke allerede har læst den. Jeg læste bogen sidste sommer, og jeg var fuldstændig fortryllet af den. Den bliver endda filmatiseret engang i 2015, så det er endnu en god grund til at kaste sig ud i den smukke fortælling.   

Dernæst vil jeg anbefale jer at læse "The Golem and the Djinni". Jeg læste den i løbet af foråret og elskede hvert øjeblik i dens selskab. Det er en eventyrlig kærlighedsfortælling om to magiske skabningers forsøg på at falder til i en almindelig verden.  

"Sandheden om Harry Quebert sagen" er jeg i gang med at læse lige for tiden, og jeg er virkelig overrasket over, hvor meget den betager mig. Jeg kan allerede nu sige, at det er en ideel spændingsroman til de lune sommeraftener.  

"Og bjergene gav genlyd" læste jeg også sidste sommer. Det er en barsk og rørende fortælling, og - som Khaled Hosseinis romaner har for vane - ramte den noget i mig. Jeg kan klart anbefale jer at tage den med i kufferten. 

Til stranden: 
Til en tur på stranden kan jeg anbefale jer at tage "The Princess Bride" med. Det er en rigtig sød fortælling, og bogen er hverken særlig stor eller tung, så den er nem at have med i tasken.  

"Effekten af Susan" er også en forholdsvis nem bog at få plads til i strandtasken, og dens spændende plot og troværdige karakterer vil uden tvivl få tiden til at flyve afsted i den dejlige sommervarme.  

Min egen ferielæsning:
Jeg har selv planer om at læse "Attachments", "This is a Love Story" og 
"North and South" i de kommende måneder.

På min roadtrip i USA til september har jeg anskaffet "The Hunger Games"-triologien (i know - jeg har ikke læst dem endnu!)til min tablet. Det bliver mit første forsøg med at læse elektroniske bøger, så det er jeg meget spændt på.


Har I planlagt, hvad I skal læse denne sommer? Og har I andre idéer til sommerferielæsningen? 
10 kommentarer:

 1. Jeg har planlagt en enkelt krimi og et par eventyrgenfortællinger. Sidstnævnte er altid så hyggelige og underholdende at læse, så det er lige noget det passer til sommerlæsning syntes jeg.
  Derfor skal alt muligt andet godt da heller ikke udelukkes. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor hyggeligt med eventyrgenfortællinger. Det er en rigtig god idé til sommerferielæsning, netop fordi de er så hyggelige :)

   Slet
 2. En herlig samling bøger! Der er intet bedre end sommerlæsning, for det betyder næsten altid 'selvvalgt læsning'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)

   Sommerferielæsning er også noget af det bedste, jeg ved. Der har man tid til at fordybe sig.

   Slet
 3. Jeg har lidt for store planer mht. læsestof den her sommer. Jeg har lovet mig selv at få læst alle de 26 ulæste bøger jeg har på min bogreol, men nogle af dem er ret tykke og så har jeg en "dårlig" vane med at tage minimum én bog med hjem når jeg har været på arbejde på biblioteket, hvilket er ok ofte. Nogle af bøgerne jeg skal have læst er bl.a. Fangirl, Life of Pi, 3 John Green bøger, nogle Stephen King bøger og en del andre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, det var en stor stak, du skal igennem :)

   Men det lyder også som om, du har valgt nogle rigtig fine bøger. Jeg burde også snart få læst "Life of Pi", så det kunne være, jeg også skulle føje den til listen.

   Det må være vidunderligt at arbejde på et bibliotek. Jeg tror også, jeg ville ende med at låne et par bøger med hjem i ny og næ :)

   Slet
 4. Jeg skal blandt andet læse Hemingway og Pasternak, men også King og kærlighedsbreve :)!
  Er enig, Og bjergene gav genlyd er virkelig en god sommerbog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, Og bjergene gav genlyd er en rigtig fin sommerbog :)

   Slet
 5. Jeg tager i sommerhus i morgen, og har tænkt mig at pakke Siri Hustvedts The Blazing World med, som jeg næsten er færdig med. Derudover pakker jeg The Goldfinch og We Were Liars med i tasken. Det bliver ikke så godt vejr, så mon ikke jeg får læst en del :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke nogle gode valg.

   The Goldfinch må jeg også snart se at få læst. Det er ikke nemt, når der er så mange bøger, der venter på at blive læst :)

   Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.