”Revolutionary Road” af Richard Yates, 4/5 stjerner Frank og April Wheeler bor på Revolutionary Road med deres to børn. Deres hus ...

“Revolutionary Road” af Richard Yates


”Revolutionary Road” af Richard Yates, 4/5 stjerner

Frank og April Wheeler bor på Revolutionary Road med deres to børn. Deres hus er stort, hvidt og hyggeligt og falder naturligt ind i omgivelserne på villavejen. Frank arbejder inde i byen, og April passer hus og børn. De lever et liv som alle andre i nabolaget.

Men under facaden lurer en ægteskabelig krise. Både Frank og April føler sig som skuespillere i en triviel teaterforestilling, og mens de drømmer om en anderledes tilværelse, passerer livet hastigt forbi dem.

Midt i fortvivlelsen bliver de grebet af en vild og – for nogen – urealistisk idé. De vil rive rødderne op og flytte hele familien til Paris. April skal arbejde som sekretær, mens Frank endelig kan få tid til at finde ud af, hvad han vil opnå i livet.

Frank og April bliver grebet af en rus af spænding, som bringer dem tættere sammen. I et øjeblik virker deres fremtid usikker, og det er lykkedes dem at skille sig ud fra mængden.

Men kan det fortsætte sådan?


Kontrasten mellem drømme og tryghed

”Revolutionary Road” er en tragisk kærlighedsfortælling, der sætter fokus på kontrasten mellem drømme og tryghed. April og Frank repræsenterer denne kontrast, og derfor tørner de sammen gang på gang i deres forsøg på at få tilværelsen til at fungere. April higer efter at skille sig ud, at bryde med rammerne og at være speciel. Det gør Frank også, men når det usikre og uvante kommer for tæt på, søger han efter undskyldninger for at genetablere trygheden.

Jeg lyttede til den danske oversættelse af Richard Yates’ roman via ereolen, og jeg nød både sproget, opbygningen og symbolikken. Specielt synes jeg, det var interessant, når der blev skiftet mellem fortællere, så jeg både fik et indblik i Aprils, Franks, kollegaernes og naboernes tanker. F.eks. gav naboerne et indblik i forstadslivet og i de forventninger, der stilles til en kernefamilie på Revolutionary Road.


Læs den hvis…

Du skal læse ”Revolutionary Road”, hvis du kan lide et velkomponeret drama, og hvis du vil have et indblik i forstadslivet i 1950’ernes USA.  
1 kommentar:

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.