Om mindre end to uger drager jeg til Island på sommerferie, og jeg glæder mig som en sindssyg. Jeg glæder mig til at opleve den overvælde...

Sommerferielæsning


Om mindre end to uger drager jeg til Island på sommerferie, og jeg glæder mig som en sindssyg. Jeg glæder mig til at opleve den overvældende natur, se en masse vandfald og bade i varme kilder. Men ud over det, får jeg nok også tid til at læse lidt i et par bøger.

Som jeg altid gør, når jeg skal på en rejse, undersøger jeg litteraturen fra området. Det har jeg selvfølgelig også gjort denne gang, og derfor har jeg allerede læst et par islandske sagaer.

Jeg har også erhvervet mig Jules Vernes ”Journey to the Centre of the Earth”, som jeg læste som barn. På Island findes nemlig den vulkan, de vandrer ned i for at komme til Jordens indre. Jeg havde egentlig planer om at genlæse bogen, inden jeg tog af sted, men det når jeg desværre ikke. Måske kommer den med i kufferten.

Med mig på rejsen har jeg helt sikkert ”Karitas uden titel” af Kristín Marja Baldursdóttir. Jeg har aldrig fået læst hendes roste roman, så jeg tænkte, det var en oplagt mulighed for at få det gjort. Derudover har jeg ”Universets engle” af Einar Már Guðmundsson med.

Jeg synes, der er noget helt særligt ved at læse litteratur fra det område, man rejser rundt i. Da jeg sidste år var i Californien læste jeg blandt andet ”Of Mice and Men” af John Steinbeck (som har tilhørsforhold til Californien – særligt byerne Salinas og Monterey), og det tilførte både området og min oplevelse af at læse romanen en ekstra charme.

Hvis jeg i fremtiden skal genlæse ”Of Mice and Men”, vil jeg med sikkerhed drømme mig tilbage til Californien. Dermed har jeg knyttet bogen til nogle værdifulde minder, og derfor vil den formentlig altid have en særlig plads i mit hjerte.


Læser I også litteratur fra de områder, I rejser rundt i? Hvad skal I læse i jeres sommerferie?10 kommentarer:

 1. Det har jeg egentlig aldrig gjort, men jeg kan godt lide idéen :)

  SvarSlet
 2. Uh, du skal glæde dig til "universets engle"! Den er fantastisk (: God tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg gøre. Jeg har hørt meget godt om den :-)

   Slet
 3. Det gør jeg ikke særlig ofte - desværre. Jeg ville gerne have læst 'Havets katedral', inden jeg var i Barcelona i februar, men jeg havde glemt alt om det og kom først i tanke om det få dage før afrejsen :-(
  Men det er ellers bestemt en sjov og stemningsskabende måde at varme op til ferien på.

  God tur :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, "Havets katedral" er ellers helt fantastisk. Jeg har læst bogen, men har ikke været i Barcelona endnu. Jeg tror helt sikkert, jeg skal genlæse den, hvis jeg engang kommer derned :-)

   Jeg kan forestille mig, du vil synes, den er spændende at læse den efterfølgende.

   Tusind tak! :-)

   Slet
 4. Hvis jeg har gjort det, har det i hvert fald ikke været bevidst. :P Men på det sidste har jeg leget med en boglig roadtrip til steder jeg gerne vil se. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det lyder også som en rigtig god idé! :-)

   Slet
 5. Jeg læste Just Kids da jeg var i New York - det var en ret fin oplevelse.

  Når du nu skal til Island, så prøv at læse noget af Hallgrimur Helgason - han skriver ret godt, og nogle lidt pudsige bøger - fx Lejemorderens guide til et smukt hjem og Islands forfatter. Jeg var især vild med den sidste :-)

  SvarSlet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.