"Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss, 3/5 stjerner Asger arbejder på et reklamebureau og bor sammen med sin kæreste Sar...

"Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss

"Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss, 3/5 stjerner

Asger arbejder på et reklamebureau og bor sammen med sin kæreste Sara og hendes datter Amalie. En dag skal Asger lave en præsentation på jobbet, og da han har haft svært ved at tage sig sammen til at lave en plakat, låner han et billede på internettet. Billedet bliver genkendt, Asger får en fyreseddel stukket i hånden, og Sara smutter. 

Efter uger på druk og med forsømte møder hos a-kassen får Asger et job som Waldemars hjælper. Waldemar lider af en lang række sygdomme, og Asger skal hjælpe ham med praktiske gøremål i hverdagen. Men i virkeligheden er Asgers opgave at holde Waldemar med selskab. 

Asger kommer ind på livet af Waldemar, og Waldemar fortæller om sin drøm om at komme til Marokko og møde healeren Torbi el Mekki. Inden længe er de to mænd på vej ned gennem Europa i en stor bil med en nettopose fyldt med kontanter under sædet.

"Døden kører Audi" er en fortælling om en to vidt forskellige mænd, der kommer til at spille en stor rolle i hinandens liv. Asger og Waldemar udvikler sig sammen og knytter et særligt bånd undervejs.  
"Det blev et af vores faste udtryk, drømmeguf, og det kunne betyde alt. Et særlig ulækkert, overskidt og fuldstændig overpisset toilet i en park i Stentofte, hvor buskene havde vimpler af brugt toiletpapir, kunne være drømmeguf. En cyklende pige i sommerkjole udnævnte Waldemar fluks til drømmeguf, men også en hjemløs, der harkede en stor grønharker op på asfalten, kunne være med: Mmm, drømmeguf, direkte fra Lolland, blev der sagt".
Jeg holder meget af Kristian Bang Foss' personer, og jeg var underholdt, da jeg læste romanen. Dog synes jeg, fortællingen til tider er lidt for banal og forudsigelig. 2 kommentarer:

  1. Jeg kunne faktisk bedst lide den, da den var banal. Synes det røg helt af sporet, da de kom ud og rejse ... kunne slet ikke følge med ^^'

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan der være noget om. Jeg synes også, den tog en underlig drejning :)

      Slet

Leveret af Blogger.
Mit billede
Jeg er 26-årige Louise, som bor og studerer i Aarhus. Som det fremgår af bloggens titel elsker jeg det fiktive univers. På bloggen vil jeg anmelde bøger og film og dele glæder og frustrationer ved selv at skrive tekster og opfinde et fiktivt univers. Jeg håber, I vil blive inspireret af at læse med, og jeg vil meget gerne modtage jeres spørgsmål og kommentarer.